Gueto Blaster Discos confronteert bezoekers met hun deelname aan de koloniale aspecten van de dominante economie van de muziekindustrie en het Westerse verlangen naar de esthetiek en creatieve productie van de ´getto´.

Van 25 tot 28 april is MAMA onderdeel van de POPPOSITIONS Off-Fair in Brussel. Dit jaar staat de alternative art fair in het teken van WOKE.

Caetano performt en toont zijn werk Gueto Blaster Discos, een soundsystem en (illegale) muziekwinkel ineen. In de winkel kun je muziek kopen van artiesten die afkomstig zijn uit de global south, landen gelegen in Asia, Africa, Latijns-Amerika en de Caraïben. Gueto Blaster Discos confronteert bezoekers met hun deelname aan de koloniale aspecten van de dominante economie van de muziekindustrie en het Westerse verlangen naar de esthetiek en creatieve productie van de ‘getto’.  De muziek van de artiesten wordt gepromoot door illegaal gekopieerde CD-R’s te verkopen, waarmee de Europese taks op muziekimport wordt omzeild. Caetano stuurt 75% van de opbrengsten van zijn CD-R verkoop rechtstreeks naar de artiesten.

Gueto Blaster Disco’s muziekwinkel presenteert een aantal muzikale producties vanuit de global south die worden onderdrukt door dominante culturen, en legitimeert de ontstaansgeschiedenis en creatieve originaliteit die achter deze producties schuilgaat. Er wordt ruimte geboden aan een veelzijdigheid aan stemmen, die allen vanuit een ander politiek scenario zijn ontstaan. De installatie manifesteert zich in de ruimte als een soundscape, bestaande uit basgeluiden, grunge, beats en veel woede. Ze roepen op onszelf te beschermen tegen de ondoordachte maar zwaar destructieve drang om alles kapot te consumeren.

Performance tijden: Vrijdag, zaterdag en zondag om 19.00
Locatie: Entreehal

Dit event is onderdeel van Apa kabar? (What’s new?), geprogrammeerd door Maria Lamslag.

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam