Laat je remmingen en de continu aanwezige façade van drukte los

In het kader van onze tentoonstelling Smeared States hebben we Slow Reading Club uitgenodigd om een unieke gechoreografeerde leessessie te doen. Tijdens Kunstavond XL, dat van 20:00 – 23:00 plaatsvindt, leiden Bryanna Fritz en Hendry Andersen een vier uur durende performancelezing die reageert op het centrale thema van de tentoonstelling: Smeared States ziet mimicry (nabootsing) niet als uiting van een onveranderlijke natuurlijke identiteit maar een samenspel van versmelting, corruptie en toe-eigening. Voor deze ontspannende avond heeft Slow Reading Club aan de hand van een reeks uittreksels van teksten een leesprotocol ontwikkeld. Samen met jou transformeren ze de vaak passieve daad van het lezen in een actieve activiteit. Laat je remmingen en de continu aanwezige façade van drukte los; laat je zonder zorgen meevoeren door een intieme leessessie.

Foto: Slow Reading Club “AAGGINR” at Beursschouwburg, Brussels door Cillian O’Neil

De Slow reading Club (Henry Andersen & Bryana Fritz) wordt gesteund door het Internationale Bezoekersprogramma van Het Nieuwe Instituut.

Dit event is onderdeel van de tentoonstelling Smeared States, gecureerd door programmamaker Lila Athanasiadou.

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam