FAQ

Het welbekende format van de Frequently Asked Questions. Hieronder een lijst van veelgestelde vragen aan/over/op/van MAMA. Staat het antwoord op je vraag niet in onze lijst? Stuur ons gerust een mail.

 

MAMA is een platform voor visuele cultuur in Rotterdam. Jong talent ontwikkelt zich bij ons door middel van producties en presentaties op het grensvlak van beeldende kunst en populaire cultuur. MAMA realiseert presentaties, tentoonstellingen, boeken en tijdschriften, performances, masterclasses en events, in de eigen showroom, online en op locatie, lokaal en internationaal.

MAMA’s programma is geworteld in jeugd- en populaire cultuur en speelt zich af in die gebieden waar bredere culturele ontwikkelingen – van sociale, maatschappelijke, technologische of economische aard – zichtbaar worden binnen de hedendaagse kunstpraktijk. Nieuwe tendensen ontstaan immers vaak buiten de institutionele sfeer; on- en offline, in de privésfeer of het publieke domein. Dit is de omgeving waar collectieve activiteit het best gedijt en waar cultuur en creativiteit zich manifesteren zonder toestemming van ‘het instituut’. MAMA volgt de ontwikkelingen van een jonge generatie kunstenaars op de voet: Deze in huis halen, ondersteunen, ontwikkelen en tonen is waar MAMA zich hard voor maakt.

Boven alles is MAMA een gemeenschap. MAMA werkt samen met een grote en diverse groep opkomende professionals: Team MAMA. Zij geven ons (gevraagd en ongevraagd) feedback op de inhoud en richting van het programma en de organisatie. Menigeen heeft zich ontwikkeld tot staflid en anderen werden opgenomen als deelnemers aan onze tentoonstellingen en projecten. Onze achterban is zowel organisatie als publiek, actief betrokken, ambitieus en mondig.

MAMA scout, verwelkomt en begeleidt talent tijdens de eerste jaren van hun professionele ontwikkeling. Jonge culturele professionals krijgen bij MAMA de gelegenheid om zich on the job te ontwikkelen. Bij MAMA is talentontwikkeling verweven in alle activiteiten van de organisatie; van het tentoonstellingsprogramma tot het educatie-aanbod; de communicatie tot technische uitvoering. Dit geeft jong talent de kans zich breed te oriënteren. Het zijn de cultuurprofessionals van de toekomst die vorm geven aan de activiteiten van MAMA.

MAMA´s investering in talent is persoonlijk. We hebben aandacht voor ieders individuele ontwikkeling en oriëntatie op het professionele veld. We passen ons professionaliseringsaanbod aan op de vraag vanuit Team MAMA en we stellen ons op als een platform waarop deze talenten hun kracht kunnen etaleren. Daarmee dragen wij bij aan diversifiëring van culturele productie en cultureel zelfvertrouwen. Maak hier kennis met Team MAMA.

MAMA kan investeren in talent dankzij enthousiaste en avontuurlijke samenwerkingspartners. Sponsors kunnen nét die volgende stap in een kunstenaars ontwikkeling betekenen. Door artistieke programma’s in opdracht uit te voeren delen we onze expertise en verruimen we de ervaringen van de talenten van Team MAMA, of met bijzondere collabs zetten we een merk kracht bij. Voor culturele organisaties die talentontwikkeling en educatie in hun activiteiten willen integreren maken wij programma’s op maat.

Interesse om te investeren in MAMA, jongeren en de toekomst? Om een samenwerking aan te gaan, op welk front dan ook? Neem gerust contact met ons op!

Jazeker! We zijn een kleine doch ambitieuze organisatie, en ook wij worden regelmatig geconfronteerd met ontnuchterende beleidsbeslissingen, subsidie perikelen en economische ontwikkelingen. Als je je verbonden voelt met de ideeën die MAMA drijven en onze goede zaak wilt steunen, zullen wij eeuwige dank betuigen. Wij garanderen dat de donatie van je hard verdiende geld aan MAMA rechtstreeks terugstroomt in activiteiten die de groei en ontwikkeling stimuleren van de cultuur professionals van morgen. Als je interesse hebt om een MAMA-sponsor te worden en aanvullende informatie wenst te ontvangen, neem dan contact op met directeur Nathalie Hartjes. Dit kan telefonisch via 010- 233 20 22 of per email. Hieronder vind je de gegevens die je nodig hebt om een donatie te doen.

Het is belangrijk te melden dat MAMA een ANBI status heeft. Dit betekent dat een gift aan ons van de inkomsten- of vennootschapsbelasting kan worden afgetrokken. Altijd fijn! Kijk voor meer informatie over de voorwaarden op de website van de Belastingdienst.

Bank: Triodos Bank NV
IBAN: NL66 TRIO 0338 6641 65
BIC/SWIFT: TRIONL2U
Statutionaire naam: Stichting Public Art Squad
BTW: NL 8063.70.051.B.01
KvK: 24272758

Ja, we hebben zeker een nieuwe logo. Ter ere van MAMA’s 21-jarig bestaan én omdat vernieuwing toch belangrijk is ondanks de vergankelijkheid van het leven, hebben we in 2018 in samenwerking met HOAX een compleet nieuwe huisstijl incluis logo ontworpen.

Daarnaast heeft HOAX speciaal voor MAMA een lettertype ontwikkeld dat zij doopten tot Franklinstein Fat Roman – één element van dit font (de A) staat centraal in het nieuwe logo. Het ontwerp van het nieuwe logo is een homage aan het originele MAMA logo dat we meer dan 21 jaar met veel plezier hebben gebruikt. Het is een stevig design dat de draak steekt met het idee van een instituut zijn; want hoe je het ook wendt of keert, MAMA is inmiddels ook een paar jaartjes ouder en hoort bewustwording van een sluipend institutionalisme ook bij. Maar hopelijk mogen we ons logo ook de komende 21 jaar weer inzetten!

Kan je niet genoeg krijgen van het klassieke MAMA logo? Koop dan snel een pin, voordat ze zijn uitverkocht.

Download het logo voor zowel web als drukwerk hier.

MAMA heeft op al het tekst en beeld op thisismama.nl auteursrecht. Zonder schriftelijke toestemming mag de inhoud van de website niet worden (her)gebruikt. Neem gerust contact op met onze Editor-in-Chief voor het vragen van toestemming.

Staat er een tekst of afbeelding op deze website waarvan verkeerde copyrights worden gebruikt, meld dit dan eveneens aan onze Editor-in-Chief.

We sturen onze nieuwsbrieven via Mailchimp. Klik op deze link om jezelf in te schrijven.

Als je oudere nieuwsbrieven wilt inzien, bekijk dan ons archief.

We doen ons uiterste best om minimaal één keer per maand een fascinerende nieuwsbrief te produceren. Als je opmerkingen, ideeën of kritiek hebt laat het onze editor-in-chief weten.