"Misschien dat de tijd me verandert, maar ik kan de tijd niet herleiden". (David Bowie)
supportimage_home_changes_07-06_02
De tentoonstelling Ch Ch Ch Changes presenteert het werk van zeven kunstenaars die onlangs, in de zomer van 2007, zijn afgestudeerd aan Nederlandse en Belgische kunstopleidingen. Het thema verwijst naar een lange reeks mythen over transformatie, waartoe de kunstenaars zich verhouden.

Kameleon en meester in identiteitswisselingen David Bowie getuigde in het nummer Changes van een dubbelhartige houding tegenover verandering. Ook de werken in de tentoonstelling lijken naar de bevrijdende kracht van verandering te verlangen, maar gaan tegelijkertijd gebukt onder een onderliggende angst voor het onbekende.

supportimage_home_changes_07-06_05

Vanuit lijnvoering (Visser, van Veluw, Paaijmans), bestaande objecten (Swinnen, de Clercq), of met het menselijke lichaam als uitgangspunt (Kranendonk, Vanbiervliet), ontstaan nieuwe wezens, die nog nagloeien van hun zojuist ondergane metamorfose. Ze voegen zich daarmee in een cyclus van verandering en heruitvinden.

Met bijdragen van:  Jasmijn Visser (NL), Pieter de Clercq (BE), Els Vanbiervliet (BE), Levi van Veluw (NL), Reinier Kranendonk (NL) , Jorrit Paaijmans (NL), Jeremy Swinnen (BE)
Samengesteld door: Imke Ruigrok, Tom Goossen, Eva Roovers, Ipek Mihrac Sur, Charl Landvreugd, Marie-Anne Souloumiac

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam