De achtergrond van deze meiden en de Nederlandse maatschappij zorgt voor een modieuze clash die voor zowel moslima’s als niet-moslima’s nieuwe, interessante vormen en silhouetten oplevert.

MSLM – MAMA Moslima Fashion was een tweedelig project: een magazine en een tentoonstelling. MAMA zag, zowel in Rotterdam als in andere steden, in het straatbeeld een enorme variatie aan moslima-stijlen en de invloed daarvan op het modebeeld. Een magazine speciaal voor moslima’s was er echter niet. Deze groep jonge modebewuste vrouwen, meestal tweede generatie Nederlanders, was binnen onze samenleving steeds duidelijker zichtbaar. De achtergrond van deze meiden en de Nederlandse maatschappij zorgt voor een modieuze clash die voor zowel moslima’s als niet-moslima’s nieuwe, interessante vormen en silhouetten oplevert. Designers laten zich erdoor inspireren, gebruiken onderdelen uit verschillende culturen of ontwerpen custom-fit producten.

supportimage_home_mslm_07-02_04
supportimage_home_mslm_07-02_01

Natasa Heydra heeft samen met vijf jonge Moslima’s onderzocht hoe deze vrouwen zelf tegen mode aankijken. MAMA was met dit project vooral benieuwd naar de manier waarop de mode-industrie mogelijkerwijs in zou spelen op deze groep meiden,  die door hun extra set regels en gevarieerde achtergrond, specifieke eisen stellen aan hun kleding.

Styling: Aicha Marley en Patrick van Timmeren(NL), Simone de Koning (NL)
Sound: Nafer (NL)
Labels: Al Quds jeans (IT), Mango (ES), H&M (SE)
Designers: Leyp,…and beyond (NL), Bogomir Doringer (YU-NL), Blazinbell (NL), Mada van Gaans (NL), Madé (NL), Ziyana Besma (NL), Mode Atelier Zakia (NL), Iniy Sanchez (NL), Sabijn Peters (NL)
Samengesteld door:  Natasa Heydra

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam