Wie ben ik, waar kom ik vandaan, wat heeft dit voor invloed op mij, hoe ziet de ander me, wat is identiteit en wanneer eigen ik het me toe?

Hallo Bandoeng, Willy Derby’s nummer uit 1929, gaat over het radiocontact (Radio Kootwijk!) uit diezelfde tijd met Nederlands-Indië en staat symbool voor de sindsdien onlosmakelijke verbinding tussen beide. Dit gelijknamige programma stelt vragen over culturele identiteit en het erkennen van je eigen geschiedenis.

Programmamakers Eva Verboon en Ilana van den Berg hebben, net als meer dan een miljoen andere Nederlanders, Indische roots.

Nu zij merken dat de kennis over hun eigen afkomst dreigt te verdwijnen met de eerste generatie Indo’s, rijst bij hen meer en meer de vraag wat dat Indisch zijn eigenlijk betekent. Wie ben ik, waar kom ik vandaan, wat heeft dit voor invloed op mij, hoe ziet de ander me, wat is identiteit en wanneer eigen ik het me toe? Vragen die eveneens centraal staan in Liquid, Motel Mozaique’s thema van dit jaar, en de tentoonstelling Apa Kabar? (What’s new?) in MAMA’s showroom. De perfecte match voor een samenwerking.

Samen met MOMO, Eva en Ilana presenteren we in MAMA’s showroom een uniek multidisciplinair programma. Bovenstaande vraagstukken en verschillende elementen uit de Indische cultuur worden op een speelse manier ge(re)mixt en muzikaal vormgegeven door Maurits Westerik (bewilder) en Jason Kohnen (Bong-Ra).

thomas_van_den_berg_hallo_bandung_mama-2

Open galerij
Foto: Thomas van den Berg

Dit event is georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique, Eva Verboon en Ilana van den Berg in het kader van MAMA’s tentoonstelling Apa kabar? (What’s new?).

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam