Safe Space is een project van Dean Blunt. Blunt transformeerde MAMA’s showroom tot een exclusieve projectieruimte en openbare lounge. De showroom werd ontdaan van verwijzingen naar onze kunstcontext en reguliere visuele identiteit. Het project vormt een experiment met een open einde: wie voelt zich welkom bij MAMA?
supportimage_home_safe-space_16-02_01

De presentatie werd op vrijdag 22 april geopend en loopt nog tot 19 juni. Helaas moeten we mededelen dat onze samenwerking met Dean Blunt voortijdig is beëindigd. MAMA en Blunt zijn er niet in geslaagd samen tot een productieve dialoog te komen.

Blunt stelde voor de exclusieve projectieruimte een dagelijks (onaangekondigd) filmprogramma samen, door de beëindiging van de samenwerking zal zijn programmering niet worden voortgezet. MAMA heeft echter besloten Safe Space wel open te houden, we staan nog steeds achter dit experiment en willen dit dan ook graag voortzetten. Daarom besteden we het filmprogramma van af vandaag uit, aan jou.

supportimage_home_safe-space_16-02_02
supportimage_home_safe-space_16-02_03

MAMA nodigt iedereen uit materiaal in te zenden dat tijdens de screenings op groot scherm wordt getoond. Geen inzending wordt geweigerd, zolang het geen illegale inhoud bevat. Je kunt je film, zelfgemaakt of zelf gekozen, insturen naar safespace@showroommama.nl. We verwelkomen bestanden als file, via wetransfer of met een downloadlink. Na insturen ontvang je een mailtje met de datum en tijd dat jouw inzending vertoond zal worden.

supportimage_home_safe-space_16-02_04

Safe Space blijft functioneren zoals bedacht door Dean Blunt. Reserveren kan op de dag zelf, in de lounge. Hier wordt tevens dagelijks het filmprogramma bekend gemaakt. Reserveren is gratis maar essentieel, één persoon per boeking. Groepsboekingen alleen beschikbaar met een Zadkine, Tio, Eurocollege, Albeda of Grafisch Lyceum schoolpas. Voor informatie neem contact op via safespace@showroommama.nl of kom naar de lounge. De lounge is van woensdag tot en met zondag open van 16.00 uur tot 21.00 uur. Vertoningen zijn dagelijks om 16.30 uur en 19.30 uur.

Samengesteld door Marloes de Vries met bijdrage van Dean Blunt.

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam