Rotterdam 1995: de zeeën stijgen. Een teruggetrokken ingenieur is naar de stad gekomen met de belofte een nieuw systeem van dijken en dammen te ontwikkelen, gebruikmakend van een computer die de kracht van dromen aanwend. Hij selecteert een tweeling voor zijn onderzoek - gabbers, uit de lokale hardcore scene. Maar wanneer ze dieper worden meegezogen in een digitale droomwereld, beseffen ze dat het de uitvinder helemaal niet voor ogen staat Rotterdam te beschermen.
supportimage_home_culturesport_16-01f

MAMA presenteert met trots de ontwikkeling van de eerste aflevering van CULTURESPORT, een creatie van John Michael Boling die tot stand komt in samenwerking met Rotterdamse makers en Het Nieuwe Instituut. Het productieproces wordt getoond in een virtuele installatie welke tevens onderdeel is van het Episodic/Epidemic programme van het IFFR.

Uit een parallelle wereld komt CULTURESPORT, een transhistorische anime serie over het gebruik en misbruik van technologie en de kracht van kunst. MAMA nodigt je uit het universum van CULTURESPORT te betreden in virtual reality en terug te gaan naar Rotterdam in 1995, waar je in aanraking komt met de personages en scenes van CULTURESPORT. Deze virtuele installatie toont de ontwikkeling van de eerste narratieve aflevering die ontstaat uit een intensieve samenwerking tussen Rotterdamse ontwerpers, muzikanten, acteurs, dansers en het animatieteam van CULTURESPORT.

MAMA onderzoekt met dit project nieuwe vormen van transdisciplinaire samenwerking en innovatieve wijzen van verhalen vertellen.

De aflevering CULTURESPORT: Rotterdam 1995 zal op 2 april online en in bioscopen in première gaan.

supportimage_home_culturesport_16-01a
supportimage_home_culturesport_16-01c
supportimage_home_culturesport_16-01b
supportimage_home_culturesport_16-01d
supportimage_home_culturesport_16-01e

Futurosity
Dit project is MAMA’s bijdrage aan Futurosity, een project van Kunstblock die het publiek uitnodigt met ons op het begrip ’toekomst’ te reflecteren, door middel van een reeks van tentoonstellingen, lezingen, workshops en events. Kunstblock is het samenwerkingsverband van de culturele instellingen in het Witte de Withkwartier: TENT, CBK Rotterdam, V2_Institute for the Unstable Media, MAMA, Witte de With Center for Contemporary Art en Worm, Institute for Avant-garde recreation.

Futurosity is onderdeel is van Rotterdam viert de stad! Kijk voor het complete programma op www.rotterdamviertdestad.nl. Futurosity wordt ondersteund door de Gemeente Rotterdam (Rotterdam, Make it Happen) en The Art of Impact.

De tentoonstelling Bit Rot van Douglas Coupland in Witte de With Center for Contemporary Art, markeerde het begin van het Futurosity programma. Deze is te zien tot 3 januari, 2016.

Het tweede deel van Futurosity is de tentoonstelling Data in the 21st Century in V2_, Institute for Unstable Media, te zien van 19 december, 2015 – 14 februari, 2016.

Samengesteld door Marloes de Vries met bijdrage van CULTURESPORT, Nada van Dalen, Rotterdam Terror Corps en Lisa Vereertbrugghen

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam