De grens tussen de fysieke realiteit en het digitale domein vervaagt meer en meer. Dankzij razendsnelle ontwikkelingen in technologie, staan we aan de vooravond van een nieuwe wereld. In deze nieuwe wereld hebben meme’s een grote rol. Een rol om humor te delen, verbinding te maken, een boodschap te verspreiden of bijvoorbeeld reclame te maken. 

Laat je meevoeren in de samensmelting van de digitale en de echte wereld tijdens de meme-presentatie van NRC-journalist Süeda Işik in Nieuwe Instituut rond de tentoonstelling Portal Park van programmamaker Maria Mombers, ook bekend als CEO van Portal Park. Tijdens de avond onderzoekt Işik samen met het publiek de verwevenheid van shitposts en journalistiek, het vervagen van de grens tussen de online en offline wereld en hoe Gen-Z het internet gebruikt als vorm van zelfexpressie. 

Süeda Işik
Süeda Işik is journalist bij NRC. In haar werk richt ze zich op de grenzen tussen de echte wereld en virtuele werelden. In haar wekelijkse column over memes duikt Isik in liminale ruimtes; ze interviewt individuen achter shitpost profielen en legt uit waarom bepaalde memes zo goed werken.

Foto door Lin Woldendorp

Portal Park verwelkomt je in een nieuwe wereld in het hart van Rotterdam; een speelparadijs; een werkelijkheid in scène gezet; een plek van illusie, desillusie en mogelijkheid. Programmamaker Maria Mombers voert het internet op als onuitputtelijke bron voor content en contact en stelt de vraag: hoe beweeg je je voort in een wereld waar niet langer meer duidelijk is wat echt is en wat niet? En sterker nog: wat als dat verschil er niet meer toe doet?

Met werk van: Lena Kuzmich, Emily Mulenga, Vincent Snijders en Zuza Banasińska.

Maria Mombers (1998) is beeldend kunstenaar, vormgever en docent met een fascinatie voor pop – en internetcultuur. Met een interesse voor de sociale kant van het online domein, zoekt zij in digitale omgevingen naar content die volgens haar in een hedendaags kunstmuseum thuishoort. Wat ze aantreft is even grappig als bizar. Niet de techniek zelf, maar onze relatie tot deze nieuwe ontwikkelingen, staan centraal in haar werk.

Taal: Engels
Locatie: Nieuwe Instituut
Tickets: 10,-/5,-/0,-

De tickets zijn verkrijgbaar via de website van Nieuwe Instituut.  

Related

Website by HOAX Amsterdam