Een creatieve blinddate tussen MAMA's en de Heren.

De 26 deelnemende kunstenaars hebben een gemeenschappelijke passie: kunst, die ze beide maken binnen hun eigen circuit; de kunstenaars die MAMA selecteerde werken veelal anoniem in de openbare ruimte (plakcultuur en graffiti) en de Heren genieten bekendheid binnen het gebied van de Outsider Art of de Art Brut. Met andere woorden: wat deze twee groepen verenigt is hun ‘passie met een kwassie’.

In Bruut! kregen 13 MAMA kunstenaars en 13 Herenplaats kunstenaars de kans om een creatieve blind-date met elkaar te hebben. Voor beiden betekende het een sprong in het diepe, want nog niet bekend met elkaar, werd men in tweetallen geloot om uiteindelijk elkaar te ontmoeten op het doek.

In BRUUT! Is gelijkwaardigheid en respect essentieel. Door de verstandelijke beperking van de Heren, worden beide partijen uitgedaagd de communicatie te zoeken in de kunst.

In navolging van dit project heeft het museum voor Naïeve Kunst in Marseille interesse getoond om het project-concept over te nemen.

Samengesteld door Jeroen Everaert met bijdragen van Cosh & Hans Hartman, Florentijn Hofman & Carlos Mosquera, Colin van der Sluis & Laan Irodjojo, Bizar 1 & Livia Dencher, Hidde van Schie & Jeanette Pomario, Peter Brenner & Jahanneke van Nus, Oles & Jacqueline Loeve, Gertjan van den Akkerboom & Louise Guardia, The London Police & Hein Dingemans, Johan Kleinjan & Monique Bouman, Natasha Heydra & Belinda Thijsen, DJ Chantelle & Jeroen Pomp, Pepijn van den Nieuwendijk & Minke de Fonkert

 

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam