Een workshop met Input Party

Welkom bij Departures, een tentoonstelling in de vorm van een reisbureau! Op zoek naar de reis van je dromen? Vertel ons waar je volgende keer heen wilt gaan! We nodigen je uit voor een onweerstaanbare reis, georganiseerd door Input Party, waarin we samen de positie van de toerist en nieuwe vormen van toerisme verkennen.

Onze reisagenten van Input Party zijn gespecialiseerd in het werken met afbeeldingen. Ze begeleiden je op een reis met meerdere bestemmingen, waarbij opnieuw wordt gekeken naar de rol van persoonlijke referenties en archieven in creatieve processen. Wat heb je nodig? Duik gewoon in je archief, maak een selectie van beelden die jou het meest raken en stuur ze naar ons op. We printen ze voor je uit en gebruiken ze om te reflecteren op jouw creatieve praktijk. Ben je klaar? Pak je foto’s in en let’s go!

input-party-01-2Foto: Input Party.
Ons reisadvies
  • Ter voorbereiding op de Input Party vragen we je 10 afbeeldingen te selecteren, die op de een of andere manier verwijzen naar de thema’s bewegingsvrijheid, ongelijke verhoudingen, vertrekken, grenzen en navigatie.
  • Selecteer afbeeldingen die je triggeren (d.w.z. gevonden afbeeldingen of foto’s die puur ter referentie dienen), en vermijd afbeeldingen van je eigen artistieke werk.
  • Zorg ervoor dat je alle 10 afbeeldingen vóór 6 oktober verzendt, zodat we genoeg tijd hebben om ze af te drukken.
  • Aan het einde van de Input Party kunnen deelnemers een afbeelding van een andere deelnemer kiezen. Deze worden als ansichtkaarten gedrukt en na afloop van het evenement naar de deelnemers gestuurd.
  • De overige beelden worden onderdeel van het Input Party archief en Input Party zal ze gebruiken voor toekomstige projecten en als promotiemateriaal.

Input Party is een duo-collectief dat onderzoek doet naar de rol van persoonlijke referenties en archieven in de creatieve processen van onderzoekers en kunstenaars. In hun evenementen staat de zoektocht naar de rol van beeld in (eigen) artistiek onderzoek altijd centraal, veelal in de vorm van meetups, workshops en atelierbezoeken in samenwerking met institutionele archieven.

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam