(I Can) Feel the Pulse legt de link tussen de origine van hiphop en de hedendaagse hiphopcultuur, verwijzend naar de oorspronkelijke proteststem van de zwarte onderdrukte bevolking van de Verenigde Staten.

Van 27 augustus tot en met 10 oktober presenteert MAMA (I Can) Feel the Pulse, een tentoonstelling over de invloed van hiphop op hedendaagse kunst door gastcurator Charlie Dronkers.

supportimage_home_i-can-feel-the-pulse_10-05_01

(I Can) Feel the Pulse legt de link tussen de origine van hiphop en de hedendaagse hiphopcultuur, verwijzend naar de oorspronkelijke proteststem van de zwarte onderdrukte bevolking van de Verenigde Staten, krachtig uitgedrukt in het iconische werk van Emory Douglas – de latere Minister van Cultuur van de Black Panther Party. Naast het revolutionaire werk van Emory Douglas wordt werk getoond van Jefferson Pinder, Dzine (Carlos Rolon), Patrick Martinez, Hiphop Chocolate, Haruka Sakatani en Huang Yulong.

Special events:
Emory Douglas komt in het kader van (I Can) Feel the Pulse naar Rotterdam voor een lezing en een masterclass.

24 september, 19:30 u
Auditorium, Witte de With – Witte de Withstraat 50
Emory Douglas en Jefferson Pinder gaan met elkaar en het publiek in gesprek over de vorming van (zwarte) identiteit in relatie tot hun werk en de invloed van beeldcultuur, muziek en media.

16, 23, 24 t/m 26 september
Mesh Print Club – Stadhuisplein 11, Showroom MAMA – Witte de Withstraat 29-31, Your Space – Kruiskade 9
Emory Douglas zal in samenwerking met de deelnemers een serie posters ontwerpen, die worden verspreid in de stad Rotterdam. Voorwaarden voor deelname zijn te vinden op www.showroommama.nl.

10, 11, 12 september
Witte de Withstraat
Aansluitend bij de tentoonstelling (I Can) Feel the Pulse organiseert MAMA een bijzondere performance voor het festival de Wereld van Witte de With (10, 11, 12 september). Experiment en artistiek onderzoek vormen de basis voor een bijzondere samenwerking tussen performancekunstenaar Abner Preis, choreograaf Lloyd Marengo van het HipHopHuis en een aantal jonge B-Boys.

supportimage_home_i-can-feel-the-pulse_10-05_03

Wij willen u de gelegenheid geven Emory Douglas te interviewen op 24 september. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij Gerben Willers, gerben@showroommama.nl of telefonisch: 010 233 2022.

(I Can) Feel the Pulse wordt ondersteund door: Stichting Bevordering van Volkskracht, Gemeente Rotterdam, Dienst Kunst en Cultuur, Festival De Wereld van Witte de With en CBK Rotterdam.

Dank aan Pollyanna Clayton-Stamm, HipHopHuis, Mesh Print Club.

Samengesteld door Charlie Dronkers met bijdrage van Emory Douglas, Dzine(Carlos Rolon), Hiphop Chocolate, Patrick Martinez, Jefferson Pinder, Haruka Sakatani en Huang Yulong.

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam