Open call voor verhalenvertellers
2020-10-29-10-52-10-1-2Foto: Kwinne Lê.

Vlaggen zijn in het verleden op veel verschillende manieren gebruikt. Ondanks het veelvuldig gebruik van vlaggen roepen ze verschillende vraagstukken op: kun je je gerepresenteerd voelen door een generiek symbool? Waar eindigen de grenzen van het gepresenteerde gebied of de groep?

De workshop roept alle vertellers op uit hun schuilplaats! De workshop wordt gegeven door middel van een pakket dat deelnemers kunnen ophalen in de showroom. Hierin vindt je de instructies en verschillende materialen. Met behulp van het pakket maken de deelnemers een deel van de vlag door middel van storytelling. Na ontvangst van het pakket hebben de deelnemers tot 9 januari om hun vlag af te geven in de showroom. De verschillende vlagen worden aan elkaar genaaid in de showroom en de gehele vlag zal de laatste 3 dagen van de tentoonstelling boven de showroom hangen.

Om deel te nemen, stuur ons een e-mail naar hello@thisismama.nl met vermelding van de workshop ‘We can still build a home while floating’, vergezeld van je naam en e-mail zodat we contact met je kunnen opnemen voor verdere instructies over deze workshop.

“Door van onze alledaagse manieren af te wijken en niet-alledaagse manieren te omarmen, wil ik verhalen vertellen die doorgaans niet zichtbaar zijn. Deze verhalen openbaren zich in performances, installaties en poëzie (al krijgen ze soms op andere manieren vorm). Het lichaam staat centraal. Zodra het lichaam verandert, verandert de manier waarop en de mate waarin iemand kwetsbaar durft te zijn. Dit raakt een ander kernelement in mijn praktijk, namelijk taal. Ik zie taal als een manier van in- en uitsluiting. Door je lichaam te vervormen, ga je anders met taal om en dus met je aanwezigheid naar anderen toe.”

https://www.kwinnie-le.com/

Deze workshop maakt deel uit van de Werelden tussen Woorden-tentoonstelling.

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam