'I am not just a bimbo with big tits. I am an artist!' (boomerang freecard).

Uit de MAMA-crew kwam het dringende verzoek om een meiden tentoonstelling te creëren. Het was een sterke reactie op de mannelijke dominantie binnen de MAMA-programmering. Dat vrouwen niet uitsluitend vleesvoer zijn voor centerfolds of wezens zijn zo heerlijk ordelijk kunnen archiveren, bewezen de stagiaires Adi Khavous en Bert Schoenmaker. Zij stelden een meiden-tentoonstelling samen onder de ironische titel ‘Catfight’. Zij selecteerden drie kunstenaressen die werk scheppen in het domein van de nieuwe media en populaire beeldcultuur. Animaties uit Israël, conceptuele art uit Rotterdam en Graffiti-related art uit Toulouse.

Adi en Bert spoorden de kunstenaressen N&N, Flashkes en Miss Van aan om hun eigen limiet te overschrijden en volledig voor de overwinning van de Catfight te gaan. Alle drie de deelnemers hebben getracht de toeschouwers te overweldigen en verbazen.

Deelnemer 1 N & N
Een krachtig duo uit Rotterdam. Deze waaghalzen zijn in staat impotentie tot een doel opzicht te verheffen. Onbevreesde improvisatie wordt een machtig wapen om een hoger plan te bereiken.

Deelnemer 2 Miss Van
Haar ‘poupes’ , poppen, lijken misschien onschuldig en voluptueus verleidelijk…. Je zal je bedenken wanneer je vermorzeld wordt door een die meter lange ‘Lulu’. De straten van Toulouse mogen dan haar domein zijn, zal Rotterdam haar volgende verovering zijn?

Deelnemer 3 Flashkes
Israëlische freefighter. Door het leger opgeleid in ‘Camp of Design’ in Israël. Met vaardigheden op het gebied van grafische vormgeving en animatie slepen haar visuals het publiek mee in een wereld van psychedelisch realisme.

Samengesteld door Adi Khavous en Bert Schoenmaker, met bijdragen van: N & N (Nadine Stijns & Nanna van Heest; NL), Miss Van (Vanessa Bensimon; FR), Flashkes (Hila Peled; ISR)

 

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam