MaMA richt zich op de jongste generatie kunstenaars, professionals en publiek. Voortdurend laten wij ons jonge publiek kennismaken met hedendaagse kunst en de hedendaagse kunstpraktijk. MaMA zet zich sterk in voor kunsteducatie en biedt verschillende educatieve programma’s voor deelnemers van verschillende leeftijden en niveaus. We bieden op maat gemaakte workshops en rondleidingen aan, conform de vraag en het profiel van de deelnemers.

Voor de jongere doelgroepen is actieve kunsteducatie een belangrijke motivatie om zich met kunst & cultuur te identificeren en er blijvende interesse voor te ontwikkelen. MaMA gelooft in een actieve vorm van kunsteducatie gebaseerd op het delen van kennis en het actief creƫren persoonlijke ervaringen.

We vragen over het algemeen een kleine vergoeding voor de diverse programma’s, maar er is altijd iets mogelijk.

Voortgezet onderwijs (alle niveaus)

Een ontmoeting met MaMA is een actieve gebeurtenis. MAMA biedt een prikkelend bezoek voor het MBO en alle niveaus van het voortgezet onderwijs. De leerlingen gaan met elkaar in gesprek over MaMA, de tentoonstelling en de werken die te zien zijn, en voeren korte opdrachten uit waarin ze een koppeling maken naar hun eigen belevingswereld.

De leerlingen:
– ervaren hedendaagse kunst op actieve wijze
– praten samen over kunst
– worden aangezet tot kritisch kijken en nadenken
– doen kennis op over hedendaagse kunst

Praktische info & contact
Aantal studenten: maximaal 15 per groep
Duur: 60 minuten
Kosten: 40 euro excl. BTW
Bij grotere groepen is een combinatiebezoek (tegen meerkosten) met TENT en Witte de With mogelijk. Zie hiervoor het programma 100% Hedendaags.

Neem voor meer informatie contact op met Felicitas: felicitas@thisismama.nl

HBO & Universiteit

Voor studenten is er de mogelijkheid om een informatief bezoek te brengen aan MaMA. Wij betrekken hen graag bij het programma van MaMA en hoe dit tot stand komt, maar praten ook over de (hedendaagse) kunstpraktijk en MaMA’s inhoudelijke oriĆ«ntatie en beleidslijnen. Afhankelijk van de studierichting en de vraag bieden wij een gesprek op maat.

Mogelijkheden zijn onder andere:
– Een actieve of informatieve rondleiding door de tentoonstelling
– Een introductie op de tentoonstelling door de curator
– Een gesprek over MaMA’s beleid en organisatie door de directeur

Praktische info & contact
Aantal studenten: maximaal 15 per groep
Duur: 30 minuten
Kosten: 40 euro excl. BTW
Bij grotere groepen is een combinatiebezoek (tegen meerkosten) met TENT en Kunstinstuut Melly mogelijk. Een langer bezoek is mogelijk tegen meerprijs.

Neem voor meer informatie contact op met Felicitas: felicitas@thisismama.nl

krampus_tomas_mutsaers_character_buildingFoto door Tomas Mutsaers (Character Building, 2018)

Related

Website by HOAX Amsterdam