Voor ‘Reclaiming the Street’ vroeg MAMA om ideeën en ontwerpen voor een object of aanpassing die plaatsvindt in de stedelijke openbare ruimte. Objecten of aanpassingen van de openbare ruimte die uitnodigen tot een speelse manier van gebruik door skateboarders, maar ook door andere gebruikers van de openbare ruimte.

supportimage_home_reclaimingthestreet_10-04_01

Studenten, kunstenaars, skateboarders en ontwerpers van over de hele wereld zonden de afgelopen maanden meer dan 85 voorstellen in voor de ideeënwedstrijd Reclaiming the Street. Van 13 juni t/m 25 juli werden de inzendingen gepresenteerd bij Roodkapje Rot(t)terdam aan de Meent 119-133, www.roodkapje.org.
Een vakjury op het gebied van skateboarden, beeldende kunst en architectuur heeft vier inzendingen genomineerd die verder ontwikkeld mochten worden tot een realiseerbaar ontwerp. Het publiek bepaalde de vijfde nominatie: tijdens de presentatie kon het publiek een stem uitbrengen op diens favoriete idee of ontwerp. Op donderdag 15 juli werden, onder het genot van een drankje, de genomineerden bekend gemaakt.

UPDATE

De jury koos:
Twist and Shout van Martand Khosla (Romi Khosla Design Studios), New Delhi, India

& van Carlos Antonio Ruiz Tapia, San Juan Cuautlancingo, Mexico

Red Height Design van Tefvik Mehmet Aydin en Bahadir Altinkaynak, Ankara, Turkije

The Car Crashset/Fun is Awesome van Marten Koster, Hassel Dekker, Bjorn Eulink en Renee Reijnders, Gouda, Nederland

Het publiek koos:
De Badkuip/The Bath tub van NAUTA architecture & research (Maurizio Scarciglia), Rotterdam, Nederland

supportimage_home_reclaimingthestreet_10-04_02

Samengesteld door showroom MAMA en Roodkapje met bijdrage van Martand Khosla, Carlos Antonio Ruiz Tapia, Tefvik Mehmet Aydin, Bahadir Altinkaynak, Marten Koster, Hassel Dekker, Bjorn Eulink, Renee Reijnders, Nauta architecture & research en Maurizio Scarciglia.

De tentoonstelling werd georganiseerd in samenwerking met Rot(t)terdam / Roodkapje.

Met ondersteuning van:
Stimuleringsfonds voor Architectuur, Mondriaan Stichting, Gemeente Rotterdam Dienst Kunst en Cultuur en Stichting DOEN.

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam