'Errorism', een levensfilosofie gebaseerd op het maken van fouten.

Van 4 juni tot en met 8 augustus 2010 is in MAMA het werk te zien van de Argentijnse kunstenaarsactiegroep Etcétera… Dit samenwerkingsverband van beeldend kunstenaars, dichters, poppenspelers en acteurs, aangevoerd door Federico Zukerfeld en Loreto Garin Guzman, is opgericht in 1997 en infiltreert in sociale manifestaties en conflicten.

supportimage_home_etcetera-_10-03_04

De verslagen en vertalingen van de infiltraties van Etcétera… worden verplaatst naar de massamedia en tentoonstellingsruimtes. Deze tentoonstelling is een overzicht van dertien jaar Etcétera… in foto’s, film en pamfletten wordt verslag gedaan van hun acties. Een centraal werk in de tentoonstelling is het Kabaret d’Error, een installatie van zwart-witte schilderijen en bordkartonnen historische figuren die in de setting van een vooroorlogs theater commentaar leveren op ‘errors’ die de loop van de wereldgeschiedenis bepaald hebben. Voor hun eerste solopresentatie in Nederland wordt de installatie in de showroom aangepast aan de Nederlandse politieke ontwikkelingen en ‘errors’.

Het Kabaret d’Error komt voort uit de fascinatie van Etcétera… voor ‘errorism’, een levensfilosofie gebaseerd op het maken van fouten. In 2005 richtte Etcétera… The International Errorists op, een organisatie die inmiddels wereldwijd is vertakt en onafhankelijke cellen kent. The International Errorists beschouwen ‘errors’ als de sleutel in de ontwikkeling van de mensheid.

supportimage_home_etcetera-_10-03_01

De installatie Kabaret d’Error was eerder te zien op de Biennale van Istanbul (2009), en de Cuvée Biennale in Linz. Etcétera…’s performances en installaties waren in Europa eerder te zien in Museum Ludwig (Keulen, 2004), Kunsthalle Fridericianum (Kassel, 2005), Galerie Frank Elbaz (Parijs, 2008).

Met bijdrage van Etcétera… (Loreto Garin Guzman & Frederico Zukerfeld

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam