Deze installatie van Arno Coenen is het resultaat van een verblijf gedurende 8 maanden in L.A. en een roadtrip dwars door de V.S.

Een hallunistisch rit door Real-Virtuality, door het hyper realistische landschap van beelden van het verre Westen. De virtuele camera …… in de symbolen van de Amerikaanse laagste witte afval, Ronald Mc D., omgeving paranoia, huiselijk geweld. Is het ketchup dat over het doek druipt of is het bloed van onze … gevulde aderen?

Dit nieuwe horror scenario is geproduceerd door ‘on the road Dutchy ‘Arno Coenen’’ die terwijl hij langs de letterlijk met vuilnis bedekte wegen van Amerika reed als techno normade gewapend  met laptop en video-recorder werkte aan een nieuw type digitale road movie. ‘The Last road movie’ is een satire op het systeem en al die andere onzin waarmee je ongevraagd omgeven wordt in Amerika.  Tijdens mijn verblijf in de US, huurde ik een auto nam mijn digitale camara en laptop en begon door het land te rijden. Al de impressies die ik tijdens mijn verblijf had tijdens deze trip heb ik geprobeerd om te zetten in digitale video clips en 3d modellen. Tijdens de trip werkte ik deze bij op de laptop welke werkte als een 3d schetsboek

In de instalatie die op de trip volgde kan het publiek zittend in een oude chevrolet de beelden van ‘The last Roadtrip’ geprojecteerd zien in de ramen. In het westelijke gedeelte van de States is alles gebaseerd op de auto en ze zijn allemaal nieuw. Het enige wat je als historisch fenomeen kan rekenen is de auto die tevens als ontsnappingsmiddel lijkt te dienen. In de Amerikaanse movies zie je het keer op keer, het moment dat mensen hun auto betreden slaan ze door en lijken de vreemste dingen te gaan gebeuren. Tijdens mijn Road Trip had ik een soort gelijke ervaring. Het enige folkoristische in Amerika is dan ook de auto het is z’on beetje het enige wat ik kon ontdekken wat authentiek gerelativeerd kan worden aan Amerika alhoewel ik het misschien ook wel op een hamburger had kunnen projecteren, misschien ooit nog eens goed voor een vervolgdeel.

Het critische uit hallucinatie bestaande report geprojecteerd op de windschermen van een (echte) Chevrolet is het hoofd idgredient van de instalatie in de MAMA showroom. DJ Dion maakt met hypnotische techno tracks compleet. Kom dit keer dus ook weer naar MAMA en neem plaats in de oude Chevrolet voor een hypnotische Last Road trip.

Ben jij klaar voor jouw

‘Last Roadtrip’ ?

Samengesteld door Jeroen Everaert met bijdragen van Arno Coenen, DJ Dione, Klaartje Pander, Rene Bosma

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam