Wat de personages daar precies doen of wat ze samen brengt is onbekend. In het hotel lijken ze alleen te zijn, geïsoleerd van hun omgeving, gevangen in hun eigen eenzaamheid en verveling.
supportimage2_home_the-standees_13

Met trots presenteert MAMA een nieuw project van de Rotterdamse kunstenaar Remty Elenga, The Standees. De titel van Elenga’s tentoonstelling is afkomstig van de bordkartonnen reclame-objecten die in bioscopen worden gebruikt om films te promoten. Remty Elenga, zelf parttime werkzaam in Cinerama Filmtheater in Rotterdam, heeft een groot aantal van deze ‘standees’ verzameld. Het afgelopen jaar heeft ze gewerkt aan de realisatie van een nieuwe film en installatie waarin de ‘standees’ de hoofdrol hebben.

supportimage1_home_the-standees_13

The Standees is een installatie die geïnspireerd is op de filmindustrie en haar sterrendom. In een geënsceneerde wereld dolen een aantal geconstrueerde karakters door een hotel. In The Standees krijgen de bordkartonnen versies van bekende acteurs een nieuwe rol, in een nieuw verhaal. Wat de personages daar precies doen of wat ze samen brengt is onbekend. In het hotel lijken ze alleen te zijn, geïsoleerd van hun omgeving, gevangen in hun eigen eenzaamheid en verveling.

supportimage4_home_the-standees_13

Afgelopen jaar heeft MAMA’s curator, Gerben Willers, nauw samengewerkt met Remty Elenga. MAMA is als kunstinstelling de thuisbasis van een grote groep jonge mensen en biedt plaats aan het allernieuwste talent. Jonge kunstenaars en kunstprofessionals worden intensief begeleid en maken onder begeleiding van MAMA’s stafleden nieuwe tentoonstellingen, publicaties en kunstwerken.

Samengesteld door Gerben Willers met bijdrage van Remty Elenga

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam