Terwijl wetenschappers het einde van de planeet voorspellen, viert Beyoncé zwart feminisme in prime time. Staat ons daadwerkelijk de Apocalyps te wachten, of ervaren we de laatste stuiptrekking van de patriarchale wereld zoals wij die kennen? Caetano lokt dit gevoel van vernietiging uit in een ruimtevullende video- en geluidsinstallatie, die hij speciaal voor MAMA heeft gemaakt.

Caetano ontwerpt situationele installaties die, ondersteund door licht, geluid en performance, reflecteren op actuele politieke en technologische kwesties. Voor zijn project bij MAMA verkent Caetano het afbrokkelen van bestaande systemen als vruchtbare grond voor gemarginaliseerde groepen om uit op te rijzen. We hebben allemaal andere achtergronden, huidskleur en privileges. Het mondiale consumentisme verleidt ons dit onderscheid te doen vergeten, waarmee we verwaarlozen dat niet iedereen toegang heeft tot dezelfde voordelen, geldmiddelen en geografische gebieden. Wanneer we ons dat realiseren, moeten we ons het volgende afvragen: kunnen we begrijpen wat we zelf niet hebben ervaren?

In MAMA toont Caetano de dystopie van een globale maatschappij die op weg is om in te storten. Barricades in de ruimte forceren de bezoeker langs paden die leiden naar bluetoothspeakers in een geheimzinnig gesprek, een spiegel schuddend door dub- en reggaebastonen of een lichaam dansend in een ontmanteld lcd-scherm.

supportimage_home_itawtc_17-01_01

Poder Soundsystem
Poder Soundsystem is beschikbaar voor iedere (trans)menselijke aardbewoner die van muziek of geluid geniet. Het is een geluidssysteem waarop je muziek kunt afspelen via bluetooth als deel van Caetano’s solotentoonstelling Is There Any World To Come? Je kunt de ruimte boeken voor feesten, lezingen, workshops, het luisten van muziek, het oefenen van je dj kunsten, concerten, yoga lessen etc. Stuur een mail naar events@showroommama.nl om de ruimte te reserveren. Nog open tot 2 april.
De regels vind je: hier

28/01 20.00-22.00
Bezoekers van de opening werden uitgenodigd met elkaar in gevecht te gaan middels het Poder Soundsystem, ze kregen een gratis biertje als ze lichamen aan het dansen brachten.

10/02 18.00-21.00
Gevecht tussen DJ Wartone en afro house danser Lezz Vag Grl.
Wartone: Soundcloud
Lezz Vag Grl: Soundcloud

Open repetitie door Sleekmink
Sleekmink: Soundcloud

19/02 15.00-18.00
Is it time to abandon
the representative system?
Let’s together look for new ways to involve all in decision-making

 

23/02 15.00-16.00

26/02 13.00-18.00
Vertoning van Cosplay Fetish Battle Drones en Killer Condom
Cosplay Fetish Battle Drones: Cosplay Fetish Battle Drones
Killer Condom

04/03 20.00-01.00
Performances die het einde van de wereld uitlokten tijdens Museumnacht010. Performances door Konpaku en Mavi Veloso, muziek door Mountain Dew.
Konpaku
Mavi Veloso

16/03 18.30-22.00
MAMA’s ANT’s nodigen publiek uit mee te doen aan het spel Just Dance.

17/03 18.00 – 21.00
Dj-set by Sascha Roth, the brain behind Pantropical and Vrooom
Sandwich-Island

24/03 18.00 – 21.00
Dj-set door Ridzert.
Ridzert: Soundcloud

 

21/03 18.00 – 21.00
MAMA’s eigen Marel viert haar verjaardag met haar favoriete nummers.

MAMA presenteert de eerste solotentoonstelling van Caetano in Nederland: “Is There Any World to Come?” Samengesteld door Marloes de Vries in samenwerking met Caetano

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam