Het begon met het idee een aantal kunstenaars het thema Finse mannelijkheid te laten zien en het werden uiteindelijk twee voorstellingen met de titel PASSION.

Het werkt als een estafette: Jörgen begint en installeert zijn kunst en later komt Jouni en verandert de tentoonstelling.

Jörgen Erkius (Zweden)
Woont en werkt in Berlijn. Erkius’ werk is gebaseerd op performance-achtige processen. Vaak is het een soort kringloop: het begint, gaat door en eindigt, om terug te keren naar een soortgelijk traject als waaruit het begon. Dit proces wordt vastgelegd. Soms zijn foto’s het resultaat, soms video. De voorwerpen die hij gebruikt zijn verdwenen – iets is veranderd, er is een spoor van het gebeurde achtergebleven.

Jouni Partanen (Finland)
Woont en werkt in Lahti, Finland. Partanen werkt vaak spontaan, met of binnen een gegeven sociale context. Hij is performance-kunstenaar, vaak in samenwerkingsverbanden, maar hij werkt ook met tekeningen en objecten. Hij gebruikt zichzelf als object en als referentiekader. Dit is een proces waarin een serie performances, eerder gemaakte objecten, tekeningen en soms persoonlijke bezittingen leiden tot een installatie.

Ulrika Ferm
Platform is een tentoonstellings- en projectruimte in Vaasa, Finland, gerund door kunstenaars en ontwerpers. Het is opgericht in 2000 omdat er een noodzaak bestond om hedendaagse kunst te zien, te bespreken en te praktiseren in een stad die gezien vanuit het perspectief van hedendaagse kunst- aan de periferie gesitueerd is.

Platform arrangeert en produceert tentoonstellingen, projecten en seminars met lagen-termijn thema’s. Veel van platform’s projecten worden gekarakteriseerd door sociale interactie waarbij de lokale gemeenschap betrokken wordt. Net als MAMA is platform een van de oprichters van het StabilityMobility Network.

 

Samengesteld door Ulrika Ferm, met bijdragen van Jörgen Erkius, Jouni Partanen

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam