Wat op het eerste gezicht opvalt aan de tentoonstelling 'Streetmodernism' is de visuele taal van comics, tags, games, animaties en tattoos. 

Een hoog knutselgehalte en een stoere vormentaal leveren imponerende, actuele underground werken op. Maar met evenveel gemak zijn de verbanden met de klassieke beeldhouwkunst en het modernistische parool te leggen. Kortom; from the street up valt er veel te beleven.

supportimage_home_streetmodernism_07-04_05

Samengesteld door Nous Faes en John de Weerd met bijdragen van Wouter Feyaerts, Philip Metten, Abigail Lazkoz, Lennard Schuurmans, Nick Ervinck, IRIS en Luuk Bode.

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam