Flyers vertellen het verhaal van de liefde voor vorm, de vluchtigheid van het proces en de tijds- en plaatsbepaalde trends en verbeelding, waarbij de digitalisering generaties van jonge ontwerpers een oefenpodium gaf.

De tentoonstelling flyer’dam zet de complete clubculture van het notoire, vaak ondergrondse Rotterdamse uitgaansleven vanaf de jaren ’80 tot nu in de schijnwerpers.

supportimage_home_flyerdam07-03_01
supportimage_home_flyerdam07-03_02

De opkomst van house, acid, gabber, illegale feestjes, r&b maar ook tekno, drum ‘n’ bass, MTC party’s, hip-hop, breakbeatz, de alternatieve sector, easy tune, art pop feestjes en meer worden getoond. Dit gebeurt via een installatie van ruim tweeduizend flyers. De tentoonstelling biedt daarmee een dwarsdoorsnede van de uitgaanscodes van een jonge en breed samengestelde, grootstedelijke bevolking, maar ook van het palet aan grafische stijlen en invloeden; flyers vertellen het verhaal van de liefde voor vorm, de vluchtigheid van het proces en de tijds- en plaatsbepaalde trends en verbeelding, waarbij de digitalisering generaties van jonge ontwerpers een oefenpodium gaf.

supportimage_home_flyerdam07-03_04

Flyer’dam is een open viering van alles dat belangrijk is voor ons in een stad die op het punt staat de jeugd de waardering en de ruimte te geven die ze verdienen, vanuit het inzicht dat daar de toekomst zit.

‘Face the Music / On Wheels’ stond erop, en een schaarsgeklede dame met een drankje in haar hand, terwijl in de verte twee Blues Brothers op rollerskates een pose aannamen; mijn eerste aangewaaide flyer van de grootste kindercrèche van Rotterdam, een soort skatepark-disconight in de Energiehal op zaterdagavond laat in de jaren tachtig. Ik hing die op in mijn kamer en het was alsof ik bij een geheime club hoorde. (The La Rivière Tapes – flyer’dam)

Samengesteld door Gyz La Rivière & Fleur Kolk

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam