On May 6th 2018 during an episode of Saturday Night Live, Childish Gambino’s new music video went into premiere. It only took a few hours (...) Read more on page 16!
Extra! Extra! Read all about it!

De tentoonstelling Apa kabar? (What’s new?) verkent de relatie en spanningen tussen een mainstream cultuur en lokale remixen. Tijdens het project transformeert MAMA’s showroom tot een laagdrempelige onderzoeksruimte waar je voor jezelf kan nagaan in hoeverre culturele uitwisseling en het remixen van mainstream cultuur problematisch of juist bevrijdend werkt.

Het Indonesische ‘Apa kabar?’ betekent letterlijk ‘Wat is het nieuws?’. De ondertitel functioneerde als knipoog naar de misvertaling van ‘Apa kabar?’ omdat het doorgaans gebruikt wordt om te vragen ‘Hoe gaat het?’. De uitspraak lijkt een vleeswording avant-la-lettre van de status update in online media waarbij ‘wat is nieuw’ en ‘hoe gaat het’ eveneens inwisselbaar lijken te zijn geworden.
Binnen het kader van Apa kabar? (What’s new?) was het niet meer dan logisch dat programmamaker Maria Lamslag de notie van ‘nieuws’ aangreep voor wat leven in de brouwerij. Ze vroeg Oana Clitan de publicatie vorm te geven wat resulteerde in een traditionele krant, met veelvuldige verwijzingen naar de esthetiek en logica van nieuwe media.

Lees de online versie van de Apa kabar? (What’s newspaper?) door hier te klikken.

mama_apa_kabar_whats_newspaper_online_105dpi_screenshot-2Preview van de Apa kabar? (What's newspaper?) (2019)

Dit verhaal is onderdeel van Apa kabar? (What’s new?), dat is geopend van 29 maart tot 26 mei 2019.

Het design van de Apa kabar? (What’s newspaper?) is van de hand van Oana Clitan.

Related

Website by HOAX Amsterdam