“We have to consciously study how to be tender with each other until it becomes a habit.” – Audre Lorde

Uitgeverij Chaos brengt in samenwerking met MAMA en Leana Boven een publicatie uit over de onderwerpen zorg en gemeenschap, als aanvulling op de door Leana Boven geprogrammeerde tentoonstelling On Collective Care & Togetherness die opent op 23 oktober en loopt tot 20 december.

In deze publicatie willen wij het werk van vijf opkomende schrijvers/essayisten bundelen. We bieden met deze publicatie ruimte aan vernieuwende ideeën rondom duurzame infrastructuren van zorg en solidariteit. De essaybundel brengt verhalen bij elkaar die ingaan op tederheid, hoop, zorg dragen voor elkaar en jezelf, samenzijn en plezier, maar biedt ook ruimte aan kritiek jegens systemen van onderdrukking. Wij hopen dat deze publicatie nieuwe perspectieven kan aandragen over hoe collectieve zorg eruit kan zien. De publicatie brengt gemarginaliseerde stemmen naar de voorgrond en ondersteunt hen financieel.

We verwelkomen fictie en non-fictie verhalen en essays. Vrouwen van kleur worden expliciet uitgenodigd te reageren.

Procedure:

De deadline voor het opsturen van de eerste versie is 16 september. Daarna maken we een selectie uit de ingezonden werken. De eerste versie is tussen de 1500 en 2000 woorden. De totale grootte van de tekst is maximaal 3000 woorden. De vergoeding voor de geselecteerde auteurs bedraagt 500 euro per geselecteerd werk.

Inzendingen zijn in te sturen via inzendingen@uitgeverijchaos.nl

12 oktober is de deadline van de laatste versies. De publicatie zal eind oktober gelanceerd worden in een oplage van 750. De publicatie zal daarna beschikbaar zijn voor verkoop in o.a. MAMA, de website van Uitgeverij Chaos en geselecteerde boekenwinkels.

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam