When going out once night has fallen, like a vampire, each precious drop of adrenaline makes me feel immortal and moves me away from mediocrity. This quest for the Holy Grail took me ever further, a little deeper still, from Paris to Moscow, from the grave to Heaven: searching for unique and fragile moments in time. - Honet, www.aventuresextraordinaires.fr 

MAMA eindigt 2009 met een presentatie van Honet, Het Kabinet. Honet is een van de grootste graffiti schrijvers / kunstenaars van deze tijd. Hij geniet een enorme credibility onder een grote groep kunstenaars en graffiti schrijvers.

supportimage_home_hetkabinet_9-05_04

Zijn  reizen door de wereld en zwerftochten door de Parijse catacomben leiden hem, zoals hij het zelf zegt: “van het graf naar de hemel”.  Een verzameling tekeningen, foto’s, teksten en films vormen zijn documentatie. Hiermee bouwt Honet, samen met kunstenaars Gues en Allergy, ter plekke zijn tentoonstelling op in de vorm van een modern kabinet.

supportimage_home_hetkabinet_9-05_03

De wereld als podium
Graffiti is een manier om de wereld te onderzoeken. In de honderden foto’s die Honet maakt, documenteert hij niet alleen zijn tags, maar ook het alledaagse leven dat hij tijdens zijn reizen tegenkomt. In MAMA maakt Honet hiervan een fotostrip die gebaseerd is op een reis van Peking naar Moskou via Kazakstan (Beijing – Urumqui – Almaty – Aralsk – Astana – Moscow).

supportimage_home_hetkabinet_9-05_02

Catacomben
In zijn geboorte- en woonplaats Parijs is Honet actief in de catacomben die onder het stadscentrum liggen. De catacomben zijn een beroemde begraafplaats in de vorm van een groot netwerk van ondergrondse kamers en galerijen. Het totale tunnelstelsel is meer dan 300 km lang en er liggen de resten van ongeveer zes miljoen Parijzenaars. Buiten het bereik van elk gezag organiseert Honet hier undergound feesten en zwerftochten.

In Het kabinet wordt de sfeer van de catacomben voelbaar en maakt Honet een totaalinstallatie van foto’s, tekeningen en films. Ook zijn teksten en tekeningen van Gues en de video’s van Allergy opgenomen in de installatie. ‘Hollands Trots in Vandalenland’ Jeroen Jongeleen schrijft een begeleidend statement bij Het Kabinet.

supportimage_home_hetkabinet_9-05_01

Extra event: 30 oktober Openingsperformance van Allergy!

Samengesteld door Gerben Willers met bijdrage van Honet, Guess en Allergy

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam