Veiligheidsmaatregelen worden door veel mensen als positief en effectief ervaren. Maar, hoe goed ze ook bedoeld zijn, ze beperken onze bewegingsvrijheid.

In het kader van onze nationale veiligheid hebben we de afgelopen jaren o.a. kennis kunnen maken met camerasurveillance, Burgernet, telefoontaps, RFID-chip, alarmfase oranje, preventief fouilleren, zwerver-preventie-strips, coffeeshopvrije gebieden rond scholen, het achter-de-voordeur beleid, de Mosquito, de Taser, de OV-chipkaart, samenscholingverboden, het BSN-nummer en het zero-tolerance beleid. Dankzij de ‘samen tegen terrorisme’ campagnes letten we op elkaar en op elk eenzaam koffertje.

supportimage_home_forsecurityreasons_9-04d
supportimage_home_forsecurityreasons_9-04e

Veiligheidsmaatregelen worden door veel mensen als positief en effectief ervaren. Maar, hoe goed ze ook bedoeld zijn, ze beperken onze bewegingsvrijheid. De tentoonstelling For Security Reasons zoekt de balans tussen veiligheid en speelsheid en geeft een kritische kijk op de laatste veiligheidsontwikkelingen. De werken in de tentoonstelling laten zien waar de ruimte ligt voor speelsheid in een maatschappij waar veiligheidsmaatregelen haast onschendbaar zijn.

supportimage_home_forsecurityreasons_9-04b
supportimage_home_forsecurityreasons_9-04a-2

For Security Reasons is samengesteld door de eerste lichting curatoren van het Rookies MA traject: Tim Braakman, Marieke de Rooij en Aline Yntema. Aan een selectie van haar vrijwilligers biedt MAMA het traject, als vervolg op Mr Miyagi Curating Tomorrow, exclusief aan.

Mentoren: Alex de Jong & Marc Schuilenburg, Joost Ten Bruggencate, Mark Maurer, Melle Hammer, Geert Mul, Hicham Khalidi en verder Zoe Gray, Renske Janssen, Ariadne Urlus, MAMA Staff, alle Rookies, alle opbouwers (Daniel, Babis, Joris, Koole, Irvin, Johan) en iedereen die ons heeft bijgestaan en geholpen in het proces!

For Security Reasons sluit aan bij het programma van de 4e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam.

Samengesteld door Tim Braakman, Marieke de Rooij en Aline Yntema met bijdrage van Stylianos Schicho, Jeroen Jongeleen, SpY, Harmen de Hoop, Antoine Schmitt, Desiree Palmen, Fabian Bechtle & Stefan Reuter en Sander Veenhof.

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam