De kunstenaars geven allen een eigen visie op de dood. Van een interactieve grafsteen tot 'splatter & gore' illustraties (de dood als entertainment).

‘Geen bloemen’ is een zomertentoonstelling over de dood. . Het centrale thema van deze zomer tentoonstelling sluit aan op de verhoogde kans om heen te gaan tijdens de zinderende zomermaanden. Dronken Moskovieten verdrinken, in Chicago stijgen de aantal moorden met het kwik, om maar te zwijgen van de vele sterfgevallen door verdroging en verdorsting.

De dood komt en gaat in verschillende verschijningsvormen. Van gewelddadig tot steriel, soms als verlosser maar meestal te vroeg. De exposerende kunstenaars geven ieder een eigen interpretatie aan het fenomeen dat onvermijdelijk op  ieders levensagenda staat.

Jeroen Everaert en Mirjam Schaaf ontwierpen een grafsteen met een touchscreen waarop de nabestaanden boodschappen kunnen achterlaten en waarop tevens filmfragmenten te zien zijn van de overledene.

Ramses de Haas stelt een aantal stalen sarcofagen tentoon. Zij intrigeren door hun hermetisch gesloten karakter en met hun sci-fi achtige uiterlijk lijken zij regelrecht overgebeamd te zijn uit een andere beschaving.

Ook het werk van Victor Elberse refereert aan Sciencefiction. Zijn hagelwitte sculptuur roept veel associaties op. Is het een op hol geslagen slakkenhuis? Een sarcofaag uit cyberspace?

Marald van Haasteren heeft – geïnspireerd door o.a. de comics van  Simon Bisley en Richard Corben – de dood als een gewelddadig feest van spetterend bloed en krakende botten geportretteerd. De Dood als entertainment.

De plechtigheid vindt plaats op 31 juli om 20:00h met als voorganger M© Wisecrack en Nederrap-sprekers Duvel Duvel, Upadupa Pollum, Rein de Vos bekend van de mega hit “ Meer Bommen”), de muziek wordt verzorgd door DJ Mouse.

Samengesteld door Boris van Berkum met bijdragen van Victor Elberse, Rameses de Haas, Jeroen Everaert & Mirjam Schaaf, Marald van Haasteren, Gregor Wintgens

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam