In september 2015 transformeert Showroom MAMA voor twee maanden in de comedy club 'Laff Box'. Een club voor beeldend- en performancekunstenaars, die in hun werk de grenzen tussen hedendaagse kunst en comedy opzoeken. Met Laff Box onderzoekt MAMA de comedyclub als omgeving voor performance en humor als expressiemiddel en cultureel product.
the-laff-box-comedy-club-showroom-mama-3The Laff Box Comedy Club - Showroom Mama

Gedurende reguliere openingstijden is Laff Box open voor publiek en hangt de spanning in de lucht van de performances die in de weekenden plaats gaan vinden. De inrichting, verzorgd door Cengiz Mengüç, is een ruimte vullende installatie die met prefab partyverhuurmeubelen het decor vormt voor de performances, alsook een omgeving creëert waarin de bijdragen van de deelnemende kunstenaars geïntegreerd worden. MAMA’s rookies – onder instructie van kunstenaar Marijn Ottenhof – staan je te woord over de avondprogrammering en ontfermen zich over de kaartverkoop.

Met Laff Box zoekt MAMA naar de verwantschappen tussen performance in de beeldende kunst en (stand-up) comedy. Kwetsbaarheid, ongemak, absurdisme en vertwijfeling over het onderscheid tussen de makers zelf en het optredend persona vormen rode draden in de selectie. Humor wordt ingezet als een middel om machtsverhoudingen onderuit te halen en vooringenomen verwachtingen op de proef te stellen.

the-laff-box-comedy-club-showroom-mama-7The Laff Box Comedy Club - Showroom Mama
the-laff-box-comedy-club-showroom-mama-6The Laff Box Comedy Club - Showroom Mama
the-laff-box-comedy-club-showroom-mama-4The Laff Box Comedy Club - Showroom Mama
Laff Box opent op 6 gelegenheden zijn deuren in de club-hoedanigheid.

Feestelijke en muzikale openingsavond met performances door Echo+Seashell en Steye Felix & Tanja Ritterbex.
Tijd: 19:00 – 23:00 uur

Een zondagmiddag met een flexibele en gymnastische performance van Mireille Tap.
Tijd: 15:00 – 18:00 uur

Open Mic Night gepresenteerd door het enige echte Eddie The Eagle Museum.
Tijd: 20:00 – 23:00 uur

Mixer, een avond tot de nok toe gevuld met Performances door David Bernstein, Casey Jane Ellison (via Skype), Philip Ewe en Kasia Fudakowski.
Tijd: 20:00 – 23:00 uur

Devasatingly Experimental Skecht Komedy TV Ob-Pilot. MAMA host een liveopname van scenes voor een sketchcomedy TV show gemaakt door studenten van de afdeling Beeldende Kunst aan het Piet Zwart Instituut.
Tijd: 15:00 – 18:00 uur

Een verrukkelijke avond genaamd Doored, vol met komische performances live gestreamd vanuit Toronto, gepresenteerd door Life of a Craphead. Performances door: Bridget Moser, Christian Arab, Jesi the Elder, Laura McCoy, Peg & Buzz, Neil Lapierre, Sebastian Butt & Charlie Murray, with videos by Aliya Pabani and Zoe Solomon.
Tijd: 20:00 – 23:00 uur

Samengesteld door Nathalie Hartjes en Marloes de Vries met bijdrage van David Bernstein, Taj Bourgeois, Casey Jane Ellison, Echo & Seashell, Eddie The Eagle Museum, Philip Ewe, Kasia Fudakowski, Steye Felix & Tanja Ritterbex, Life of a Craphead, Cengiz Mengüç, Marijn Ottenhof, Mireille Tap en Nikki Woolsey.

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam