In het kader van de viering van het 100-jarig bestaan van de Woningwet, organiseerde de gemeente Amsterdam in samenwerking met de Amsterdamse woningcorporaties, projectontwikkelaars en institutionele beleggers, de tentoonstelling ‘Urban Tetris – Wij wonen in de toekomst’

Op vrijdag 18 mei vond de Urban Tetris invasie plaats. Vroeg in de ochtend verschijnen er op diverse locaties in Amsterdam 25 wandelende kijkdozen. Deze elementen vormen samen de tentoonstelling Urban Tetris – Wij wonen in de Toekomst, een buitenexpositie die de oplossingen voor het wonen in de stad van de toekomst in beeld brengt. In de kijkdozen geven kunstenaars oplossingen voor de vraagstukken van het wonen in de toekomst. De vormgeving van de elementen is gebaseerd op het bekende computerspel ‘Tetris’.

In 4 dagen tijd ‘wandelen’ de elementen naar het Stadsdeel Westerpark, waar ze op woensdag 23 mei bijeengevoegd worden tot een architectonische sculptuur, op het plein voor gebouw ’t Schip, Spaarndammerplantsoen 140. Op 23 mei vond de officiële opening plaats.

Samengesteld door Jeroen Everaert met bijdragen van Frank de Bruijn, Arno Coenen, CrashComfort, Hans Kievit, Maurer United Architects

 

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam