“In tien jaar zullen we allemaal, naast onze normale sociale media profielen, een avatar hebben waarmee we een leven leiden in een virtuele wereld. Alle communicatie zal zich voornamelijk online afspelen en de echte wereld zal alleen nog maar gebruikt worden voor het hoognodige.”

Dit voorspelde Philip Rosedale, de bedenker van de bekende virtuele wereld Second Life. Een beeld dat nu, in 2021, veel overeenkomt met onze huidige maatschappij. Door de corona-crisis speelt een groot deel van ons leven zich online af en worden sociale activiteiten enorm ingeperkt. Terwijl zo’n volledig digitaal leven een enorme last is biedt het internet ook weer nieuwe perspectieven, zo kun je zijn wie je wilt zijn, nieuwe mensen ontmoeten en even ontsnappen aan de realiteit.

Wat zou er gebeuren als je een nieuw land ontdekt? Dit land heeft nog geen regels, er wonen nog geen mensen en er zijn nog geen dieren, het land heeft zelfs nog geen klimaat. Jij mag dit, met een groep anderen, helemaal gaan inrichten zoals jij dit wilt en je wordt hierin niet belemmerd door de beperkingen van de echte wereld, want deze wereld bestaat alleen online. Zal deze wereld dan jouw droomwereld worden, waarin jij helemaal jezelf durft te zijn, of zal deze ruimte worden overgenomen door de grote wildernis van het internet?

Tijdens deze digitale workshop ga jij, anoniem, in een online ruimte jouw ideale droomwereld schetsen. In deze middag zal er een interactieve collage ontstaan die jij, collectief, aan de hand van kleine opdrachten en vragen, hebt gecreëerd. Deze collage is het startpunt en inspiratie voor een digitaal kunstwerk, dat gecreëerd zal worden door Maria Mombers, illustrator en begeleider van deze workshop, en binnen enkele maanden online is te bezoeken.

Ben jij iemand die veel online is te vinden of kortweg het internet ademt? Ga dan de uitdaging aan en doe zaterdag 15 mei mee met ‘Create ur ParadiZ’, stuur een mail naar hello@thisismama.nl om je aan te melden. Er is beperkt plek dus wees op tijd! Deze  workshop is gratis en speelt zich af in de VR chat room Mozilla Hubs, bereikbaar via telefoon of computer. Iedereen met een passie voor het internet is welkom, met name jongeren van 12 tot 23 jaar oud.

mama-irl-event-30-4-21-2

Create ur Paradiz wordt georganiseerd door Team MAMA lid Maria Mombers, in de context van de tentoonstelling Zero Emissions by 2099 gecureerd door Mary Ponomareva. 

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam