Met deze workshop co-creëer je een deel van een kunstwerk voor MAMA's tentoonstelling Climate Knowledges

Samen met kunstenaar en onderzoeker Jessica El Mal (VK) onderzoek je de geschiedenis van legale verdragen, geopolitiek beleid, economische en ecologische ontwikkelingen, en grondaankoop van het gebied tussen de Europese Unie (EU) en Noord-Afrika. Wat zullen we achterhalen over de werkelijke motieven achter landbezit en het verzet hiertegen?

Grounds for Concern duikt dieper in de geschiedenis van landsgrenzen en grondaankoop, en verkent de culturele en collectieve mogelijkheden om onze ideeën over de wereld te herschrijven. Deze workshop gebruikt onderzoek als een artistiek middel tegen verdeling en bezit.

Over de installatie die je gaat creëren
Participanten gaan een installatie creëren met het in kaart gebrachte onderzoek. De nieuwe installatie wordt het middelpunt van Jessica’s hangende textielwerken, die gepresenteerd worden tijdens Climate Knowledges. Jessica’s werk illustreert het bestreden grondgebied tussen de EU en Noord-Afrika – het resultaat van de workshop is een collage van de ideologisch getekende grenzen tussen het continent Europa en Noord-Afrika.

Over Climate Knowledges
Climate Knowledges daagt je uit het gangbare debat omtrent de klimaatcrisis kritisch te benaderen en daarbij samen ons verleden, heden en toekomst te herzien. Voor meer informatie over de tentoonstelling klik hier.


De voertaal van de workshop is Engels, maar alle talen zijn welkom. Meedoen is gratis.

Iedereen is welkom, van studenten tot families; met een achtergrond in een van de onderwerpen of enkel een interesse. Een is voor deelnemers een redelijke reisvergoeding is beschikbaar. Stuur een e-mail naar info@thisismama.nl als we je kunnen helpen met deze vergoeding.

Schrijf je in voor de workshop door een gratis kaartje te ‘kopen’ in onze ticketshop.

Deze workshop is deel van Climate Knowledges, geprogrammeerd door Angela Chan van Worm: art + ecology. De tentoonstelling is te zien van 7 maart 2020 tot 3 mei 2020.

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam