Een programma dat intieme gesprekken, actieve co-learning en praktische reflecties stimuleert

Gentle Strategising is een week van collectieve activiteiten, georganiseerd door MAMA’s programmamakers-poule (Angela Chan, Leana Boven, Arvand Pourabbasi, Golnar Abbasi, en Mary Ponomareva) in samenwerking met lokale kunstenaars- en activistische groepen. Van 21 tot 27 september 2020 zal de ruimte in en buiten MAMA’s showroom dienen als locatie voor open, creatieve en reflectieve activiteiten die de huidige urgente wereldwijde onrechtvaardigheden – versterkt door de pandemie, het klimaat, raciale en sociaaleconomische onrechtvaardigheden – op lokaal niveau aanpakken.

Het programma stimuleert intieme gesprekken, actieve co-learning en praktische reflecties, methoden die wij zien als Gentle Strategising. Middels dagelijkse activiteiten, gepland en gefaciliteerd door de uitgenodigde groepen, een kleine pers en zines ‘window bookshop’, banners en muurschilderingen en online streaming en participatie, zal Gentle Strategising ruimte bieden aan respectvolle en collaboratieve strategieën. Dit vormt de basis voor rechtvaardige en veilige ruimtes.

We plaatsen het volledige programma zo snel als mogelijk. Volg ons op Facebook of Instagram om altijd op de hoogte te zijn van MAMA’s programma.

Programma:
Dinsdag 22 september 19.00 – 20.00: KONTRA / Eun J Lee poster showcase, walk-in and food
Woensdag 23 september 16.00 – 21.00: Doe-het-zelf werkplaats Rotterdam – Hangout Sessions
Donderdag 24 september 18.00 – 22.00: Night of Philosophy
Vrijdag 25 september 17.00 – 20.00: Cultural Workers Unite! – Exploitation Bingo
Zaterdag 26 september 15.00 – 21.00: Verbalism Panel: Art & Activism
Zondag 27 september 15.00 – 20.00: Klauw


LET OP: vanwege COVID-19 is er een limiet aan het aantal mensen dat tegelijkertijd de showroom binnen mag. De limiet is 8 mensen (personeel inbegrepen). We vragen je vriendelijk gehoord te geven aan eventuele verzoeken vanuit onze hosts wanneer de maatregelen in het gedrang komen.Een boodschap van de programmamakers:
We hopen te inspireren, te informeren en een rechtvaardige toekomst te genereren waarin het bestaande, onschatbare werk van lokale kunstenaars en activisten voor deze doelen centraal staat. We proberen gemarginaliseerd activisme te ondersteunen door materiële middelen te herverdelen, deze doelen te bepleiten gedurende onze week en de breedte van het werk creatief te documenteren als een vorm van radicale zelfarchivering.

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam