Met de manifestatie van providers zoals Music Box en later MTV haastten tieners zich naar huis om de laatste videoclips te zien, die de dag daarop op het schoolplein werden besproken. Clips van artiesten als Ultravox, Madonna en The Cure bepaalden het beeld.

De internationale tentoonstelling iPod Killed the Videostar neemt de videoclip – en de uiteindelijke verveling met de videoclip – als uitgangspunt en onderzoekt hoe hedendaagse kunstenaars werk creëren dat geinspireerd is door de popmuziekvideo en – cultuur.

supportimage_home_ipod-killer_06-02_02

In de jaren tachtig infiltreerde de popvideo wereldwijd de huiskamers en groeide uit tot een volwaardige mediavorm. Met de manifestatie van providers zoals Music Box en later MTV haastten tieners zich naar huis om de laatste videoclips te zien, die de dag daarop op het schoolplein werden besproken. Clips van artiesten als Ultravox, Madonna en The Cure bepaalden het beeld.

De internationale tentoonstelling ‘iPod Killed the Videostar’ neemt de videoclip – en de uiteindelijke verveling met de videoclip – als uitgangspunt en onderzoekt hoe hedendaagse kunstenaars werk creëren dat geinspireerd is door de popmuziekvideo en – cultuur.

Sommige kunstenaars zijn geënteresseerd in het creëren van een dialoog tussen de originele muziekvideo en de kunstgeschiedenis, anderen onderzoeken de impact van ‘underground music culture’ op de beeldcultuur, of ze onderzoeken de impact van massa-geconsumeerde, hand-held entertainment: videogames, mobiele communicatiemiddelen en instabiele media.

Samengesteld door Ken Pratt en Boris van Berkum met bijdragen van Alex and Liane, PTR-PlanningtoRock, HK119, Maike Abetz & Oliver Drescher, David Hancock, HuMobisten, Kevin Francis Gray, Jeroen Offerman, Eddie van der Velden, Hannah Holland, Jonny Woo & Peter Podworski, Iain Forsyth & Jane Pollard, Mario Mentrup & Volker Sattel, Burke Roberts, Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek, Luuk Bode, Christie Wrigh, Johan Renck en Marcelle Price.

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam