Eis een stem op. Vertel jouw verhaal.

Feijenoord. Een uniek stadsdeel dat niet vergeleken kan worden met andere buurten. Een wijk die vol zit met mooie vertellingen, van sterke verhalen tot intieme openbaringen. Een plek die nooit is uitgepraat.

En wij zijn voor het project On the Point op zoek naar de jonge verhalenvertellers die Feijenoord rijk is.

Lees meer over het project of schrijf je direct in (deadline 8 februari!) door gebruik te maken van het onderstaande formulier. Voor vragen over het project kan je mailen of bellen met 010 233 2022. Een downloadbare flyer – om te printen of door te sturen – vind je hier.

Let op: de deadline om je aan te melden is inmiddels verstreken.

MAMA wenst de geselecteerde kandidaten veel succes en plezier tijdens dit project 🙂 Op de hoogte blijven van eventuele andere projecten en open calls? Volg ons op social media of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wij zoeken mensen tussen 20 en 28 jaar die zichzelf beeldend uitdrukken. Mensen die hun omgeving net iets anders bekijken dan anderen. Mensen die niet bang zijn hun observaties en ideeën op een visuele manier met de wereld  te delen. Samen met maximaal zeven andere creatieve geesten vorm je een jaar lang een groep. Jullie onderzoeken hoe Feijenoord zich verhoudt tot de veranderende stad Rotterdam. Het uiteindelijke doel is het gezamenlijk vertellen van een visueel verhaal, waarin jouw eigen stem hoorbaar is. Het is aan jullie welke vorm dit verhaal krijgt; van expositie tot videoclip, van fashionshow tot graffiti piece, van film tot performance. Wat verteld wordt én waar ligt in jullie handen. Uiteraard ondersteunen wij zoveel als mogelijk bij het realiseren van jouw visie.

Tijdens het project werk je samen met drie Rotterdamse coaches: beeldend kunstenaar Gyz La Rivière, Spoken Word artiest Carina Fernandes en Socially Engaged Designer Annemarie van den Berg. Aan de hand van een programma bestaande uit workshops, masterclasses, uitstapjes, gesprekken, huiskamersessies en excursies dompelen jullie je onder in Feijenoord. Daarnaast word je voorzien van masterclasses, gegeven door onder andere theatermaker Y.M.P., beeldend kunstenaar Sandim Mendes, spoken word-artiest Elten Kiene en documentairemaker en fotograaf Stacii Samidin.

Naast de ervaringen die je opdoet in je eigen stad, bezoeken jullie als groep ook steden in België, Engeland en Macedonië waar ze met vergelijkbare projecten bezig zijn. Internationale inspiratie! Best vet, toch?

Eis een stem op binnen het Rotterdamse verhaal! Meedoen kost geen geld – wij financieren de excursies en internationale reizen. Je bent, naast de internationale uitstapjes, ongeveer één dagdeel per week kwijt aan het project. De deadline voor het inschrijven is 8 februari 2019. Het programma loopt van eind februari 2019 tot november 2019.

On the point is een partnership tussen Belgische, Britse, Nederlandse en Macedonische sociale en culturele organisaties. We bundelen onze krachten bij het aangaan van de sociaal-culturele uitdagingen waar moderne, dynamische steden mee te maken krijgen. Gedurende een tweejarig programma, dat in samenwerking met Creative Europe tot stand is gekomen, faciliteren wij de vorming van een internationaal netwerk van jonge creatievelingen. We richten ons op co-creatie en het bewerkstelligen van een structurele uitwisseling met en tussen (internationale) groepen jongeren.

MAMA, Rotterdam, Nederland
Het Entrepot, Brugge, België
Fabrica Gallery, Brighton, Verenigd Koninkrijk
Public Room, Skopje, Macedonië

Over NETWORKS

Steeds meer makers verenigen zich en gaan (inter)nationale verbindingen aan. Deze netwerken dragen bij aan het ontstaan van cross-disciplinaire samenwerkingen die een eigen unieke stem hebben. We brengen deze netwerken in beeld en zijn actief aanjager bij de totstandkoming van nieuwe partnerschappen. We opereren op de achtergrond en gebruiken onze kennis voor het ondersteunen, produceren en faciliteren van activiteiten die aansluiten bij ons inhoudelijke credo HOME | IN REALI LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam