Een programma rondom de gemeenteraadsverkiezingen

De lokale politiek voelt soms ver weg, ook al hebben de besluiten die op gemeentelijk niveau gemaakt worden op veel fronten het meeste impact op ons dagelijks leven. De gemeentelijke politiek haalt nou eenmaal niet snel de krantenkoppen, omdat wat er in de ene stad besloten wordt niet snel hetzelfde belang heeft voor mensen aan de andere kant van het land. Weten we eigenlijk hoe het zit in onze eigen geliefde Rotterdam? Wat hebben de partijen in roffa voor ons in petto? En ook, hoe werkt het eigenlijk? Wat doet een gebiedscommissie en wat doen de wijkraden? En wat gebeurt er dan eigenlijk op het stadhuis?

Van 7 tot en met 19 maart organiseert MAMA een programma rondom de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Tussen 7 en 11 maart gaan wij, Team MAMA, de lokale partijprogramma’s induiken om de standpunten die ons en ons publiek het meest raken of vertegenwoordigen eruit te pluizen in collective collage sessies, oftewel real life meme-ing en laten we wel wezen hokjes denken. Standpunten over de zes belangrijke thema’s Wonen, Armoede, Kunst & Cultuur, Anti-Discriminatie, Klimaat en Onderwijs worden op de ruiten van de showroom gepresenteerd. Het publiek is van harte uitgenodigd mee te doen en hun reactie op de standpunten te geven via emoji-voting. Daarnaast organiseren we een gemeentelijke politiek 101 college, een workshop campagneposters maken en sluiten we op zaterdag 19 maart af met een kringgesprek over de uitslag van de verkiezingen.

Georganiseerd door Nathalie Hartjes, Maria Mombers, Fay Sekeris

Programma

7–11 maart, 15–18 uur
Hokjes denken
Collective collage sessies, neem je oude tijdschriften mee!

12–13 maart, 12–17 uur
Pro-Posters II
Doe-het-zelf-desk voor het maken en drukken van je eigen verkiezingsposters
Workshop posters drukken door PrintRoom
Parallel aan Art Central Rotterdam XL – Art Weekend

Komende: verkiezingen in Rotterdam! Weet jij wat er vandaag speelt in de lokale politiek? Welke onderwerpen spelen er in ons dagelijks leven in deze stad, van wonen tot klimaat tot cultuur? Wiens belangen worden verwoord in raadsplannen en partijprogramma’s? Wat beweegt JOU?

We nodigen je uit om samen met ons een workshop posters printen te volgen. We installeren een doe-het-zelf-tafel voor het maken en printen van Risograph posters met het PrintRoom team. Dit is het perfecte moment om niet alleen te discussiëren over de komende verkiezingen, maar ook om in een informele setting met anderen te leren over wat er speelt in Rotterdam, zorgen te uiten, grapjes te maken, en te leren over risodrukken als een creatief en activistisch middel om op een speelse manier ideeën uit te drukken. GA STEMMEN!

We hebben Cengiz Menguç, Teuntje Fleur, Janneke Absil, Katta Rasche en Fela Walvisch uitgenodigd om posters te ontwerpen en ons in de stemming te brengen.

19 maart, tijdstip volgt
Nakateren of feestvieren?
Reflectiegesprek

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam