De orde der dingen zal voor uw eigen ogen uiteenspatten

MAMA wordt tijdelijk omgetoverd worden tot meme magick-loge. Alle in donkerte verkerende normies zijn hartelijk uitgenodigd door Jesse Brinkerhof om tijdens deze bijzondere gelegenheid deel te nemen aan een rite die moedige en succesvolle nieuwelingen de creatieve en destructieve kracht van meme magick zal verschaffen. Maar let op, aan deze occulte kracht hangt een significant prijskaartje: de orde der dingen zal voor uw eigen ogen uiteenspatten. Durft u het aan om met ons onderdeel te zijn van deze interactieve performance?

Samen met Jesse ga je magische eenhoorn-hoorns maken. Maar eenhoorns bestaan toch niet? horen we u vragen. Volgens Jesse wel; of beter gezegd, ze zijn in zo’n mate echt voor mensen dat eenhoorns een merkbare impact op de wereld hebben. De handel in narwalhoorns zou in de Middeleeuwen en vroegmoderne tijd lang niet zo lucratief zijn geweest als men ze niet labelde als eenhoorn-hoorns.  Tijdens de performance wordt er collectief gegeten en gedronken. Na afloop opent de bar en is er in een informele setting ruimte om te praten over alles wat je zojuist hebt ervaren. Performance begint om 19:00.

Dit event is onderdeel van Various Exhibition Titles, gecureerd door Willem de Haan.

tomasmutsaers_mama_reality_032-web

Open galerij
Reality used to be a friend of mine (2019) - Tomas Mutsaers

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam