Gentle Resistors is een improvisatie avond vol muzikale blinddates

Composities zijn het resultaat van een bewerkingsproces waar impulsen door een cruciaal filter van het bewustzijn gaan: Alleen de “goede” ideeën mogen er langs. Improvisaties zijn meer als vrije associatie, waar ideeën geuit worden zonder eerst langs deze test te moeten en de barrières van het bewustzijn vermeden kunnen worden.

Als reactie en antwoord op de The Mind-Blowing Institute organiseert Alex Iezzi de improvisatie avond Gentle Resistors. Elke groep van muzikanten speelt een geïmproviseerde set van 40 minuten in reactie tot de thema’s van de werken in de expositieruimte: Vrijheid, beperking, kwetsbaarheid, mystiek en tegenstrijdigheid.

Improvisatie is een spel dat wordt gespeeld met het bewustzijn. Er wordt gewerkt met een idee dat collectief wordt rond geschopt. Aangename klanken bestaan voor een moment, om vervolgens vervangen te worden door een nieuw idee.

Performers zijn Jon Campolo & Benjamin Jaffe uit New York, alsmede een groep van artiesten en muzikanten uit Rotterdam, waaronder Bergur Anderson, Angelica Falkeling, Sara Hamadeh, Yanik Soland en Iezzi, met muzikale intermezzo’s geselecteerd door Ioana.

* Rzewski, Frederic, “Little Bangs: A Nihilist Theory of Improvisation”, Current Musicology, No. 67/68, Fall 1999, Columbia University Libraries

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam