Attentie! Dit is een boodschap uit het jaar 2050. Wij zijn geland uit een andere dimensie. Wij bevinden ons in The Mind-Blowing Institute (TMI). Bezoek ons. Hier herprogrammeren wij wat je onder ‘denken’ verstaat. Wees welkom, beleef ons RGB-model* en ervaar de kosmologische kracht van het gehele kleurenspectrum. Stap door de deur van TMI (RGB) en betreedt een ander universum.

Met werk van: Amanda Baggs, Kamil Guenatri, Johanna Hedva en Vanja Smiljanic

Geprogrammeerd door: Dieuwke Boersma


TMI(RGB) pleit voor een futuristisch paradigma, waarin intuïtie, logica en verbeelding op gelijkwaardig niveau samenwerken. Omarm het absurde! Samen slaan we een brug naar de toekomst en een radicaal alternatieve staat van denken.

Maak in TMI(RGB) kennis met vier vooruitstrevende kunstenaars. In 2019 vallen zij buiten de mainstream, maar in het jaar 2050 behoren zij tot de avant-garde van conceptuele kunst. Ze dagen je uit om je denkvermogen te herstarten. We breken met ouderwetse methodes van beschaving, die enkel bevestigen wat je al denkt te weten. Buiten de  onderwijsinstellingen en vanuit de toekomst, blaast TMI(RGB) institutionele mentale blokkades omver.

Onze assistenten – eveneens uit het jaar 2050 – ondersteunen je bij het behalen van een nieuwe, geestverruimende staat. Aan de hand van het unieke, gepatenteerde RGB-denkmodel ervaar je tijd, ruimte en zijn opnieuw. In 2019 was het RGB-systeem slechts voorbehouden aan het coderen van licht- en kleurbronnen. In het jaar 2050 is dit systeem geëvolueerd tot een complete levensfilosofie. Je beweegt je fysiek door de rode, groene en blauw kamers van TMI(RGB) en ervaart een mentale implosie.

Nu zijn het de kunstenaars die hun licht laten schijnen op een andere aard(e) van werkelijkheid.

Bezoek ons in dit baanbrekende centrum en vergroot je dagelijks denk- en handelingsvermogen. The Mind-Blowing Institute(RGB) is voor mensen die een mentale revolutie willen ontketenen. Treedt naar binnen en let intuition take hold of your actions!

In het kader van The Mind-Blowing Institute verschenen de volgende verhalen op onze Universe.

* Het Rood-Groen-Blauw-denkmodel is geïnspireerd door de bouwstenen van New Feminist Materialisms, dat het Westerse denken compleet ontdenkt en herbouwt.

ls_190117_the-mind-blowing-institute_dsc8981

Open galerij
The Mind-Blowing Institute (2019) - Lotte Stekelenburg

11 januari: Opening The Mind-Blowing Institute / 18.00 – 21.00
8 februari: Revealing New Dimensions / 18:00 – 01:00
2 maart: Enter the Noösphere / 18.00 – 01.00
8 maart: vormgeving=zingeving=ingeving= vormgeving / 19.30 – 21.00

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam