Een driedaags spektakel in Showroom MAMA met kunstenaars AL + AL (Londen) en Dr. Fortune Chicken (Eindhoven).

MAMA gaat wegens reorganisatie dicht en opent geheel vernieuwd haar deuren weer op 25 februari in het nieuwe jaar! Maar voordat dit zover is, heeft MAMA nog een verassend, wonderbaarlijk driedaags evenement op het programma staan: Inpakken en Wegwezen!

Op 10, 11 en 12 december kunt u in de showroom terecht om u te verbazen over de video’s van AL + AL, een Brits kunstenaarsduo dat leeft en werkt in hun eigen special effects films. We vertonen twee films van hun hand: Hard Drive (A:) en Perpetual Motion in the Land of Milk and Honey.

In Hard Drive (A:) maken AL + AL een reis door, over en via het internet in een zoektocht naar gestripte lichamen klaar voor intimiteit.

Perpetual Motion in the Land of Milk and Honey gaat over AL + AL’s grootvader James Brown, een gepensioneerd ingenieur en uitvinder. De film simuleert zijn kweeste naar de schepping van de eeuwigdurende beweging met als doel het genereren van gratis ‘power to the people’.

Tijdens een een telefoongesprek met het Lam Gods saboteert Britney Spears deze poging om de wetten der natuurkunde te doorbreken om vervolgens haar eigen jacht naar oneindigheid te beginnen. Dat conflict resulteert in een serie alchemistische gebeurtenissen, met een land overstroomd door melk en honing tot gevolg.

AL & AL studeerden beiden cum laude af aan de fameuze Londense St. Martins School of Art. Ze waren eerder te gast bij TENT. en op het International Film Festival Rotterdam. Perpetual Motion in the Land of Milk and Honey is onlangs uitgezonden op Channel 4 en beleeft in MAMA zijn Nederlandse premiëre.

Mocht u na het zien van de indringende films, of om welke reden dan ook last krijgen van verwarring of wanhoop, dan is de redding nabij, in de persoon van Yoad David Luxembourg, a.k.a. Doctor Fortune Chicken. Deze Israelische duizendpoot (‘supposed to be an artist’, design metaphysician, uitvinder van het winkelwagentjesracen en professioneel kussenvechter) studeerde dit jaar af aan de Design Academy Eindhoven.

Luxembourg zal gedurende de drie dagen zijn succesvolle project Fortune Chicken in showroom MAMA uitvoeren. U kunt op de sofa van de Doctor terecht voor een goed gesprek, terwijl hij ter plaatse zijn Fortune Chickens fabriceert. De gipsen kippetjes zijn een variant op de bekende fortune cookies. In het kippetje zit een toekomstvoorspelling oftewel ‘fortune’ die u in tijden van verwarring en wanhoop nog goed van pas kan komen.

De kippetjes zijn -speciaal voor showroom MAMA- gemaakt in een limited edition in de kleur MAMA-geel. Voor slechts 10 Euro bent u de gelukkige bezitter van een Fortune Chicken. Voor uzelf of voor uw vrienden en familie. Leuk om te geven, fijn om te krijgen.

Met bijdragen van AL + AL (Londen), Dr. Fortune Chicken (Eindhoven)

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam