De vraag waarom een blanke Noord-Europese kunstenaar werk wil maken over de zwarte rapcultuur, startte het project "Germans and Angry Black Bitches".

Het project is samengesteld door gastcurator Ken Pratt en is een voortzetting van MAMA’s (sub)cultuur-onderzoek dat in 2001 begon met het project “Hard Pop”

Het eerste deel van Hard Pop had tot doel nieuw licht te werpen op het fenomeen Punk; Hard Pop deel twee, “Germans and Angry Black Bitches”, richt zich op een aantal kunstenaars afkomstig uit het Germaans taal- en cultuurgebied.

Hun kunst refereren aan clubbing- en zwarte subculturele uitingen zoals de Rap cultuur. Het programma Germans & Angry Black Bitches bestaat uit vijf onderdelen: een expositie, een performance, een club night, een paneldiscussie en een essay-tekst.

Samengesteld door Ken Pratt met bijdragen van Wolf von Waldow

 

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam