Bij MAMA gaan talentontwikkeling en tentoonstellingen hand in hand en het All Girls Street Art Collective is een duidelijk voorbeeld van deze nieuwe koers.

Met trots presenteert MAMA de eerste tentoonstelling van Onskruid, het collectief van negen meisjes dat is ontstaan uit het talentontwikkelingsproject All Girls Street Art Collective. OMIN: ONSKRUID is het resultaat van een vernieuwend educatieproject waarbij een groep jongeren onder leiding van MAMA zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot de jongste generatie kunstenaars en kunstprofessionals.

supportimage2_home_-omin-onskruid-_13

Het project All Girls Street Art Collective is afgelopen najaar van start gegaan. Door middel van Try Outs zijn de negen ambitieuze en getalenteerde meisjes van 14-18 jaar geselecteerd en uitgenodigd deel te nemen aan het intensieve leertraject, waarbij ze een rijk aanbod van masterclasses, atelierbezoeken en excursies in binnen- en buitenland volgen. De groep heeft zich ontwikkeld tot een sterk collectief met de eigen gekozen naam Onskruid. Bij MAMA gaan talentontwikkeling en tentoonstellingen hand in hand en het All Girls Street Art Collective is een duidelijk voorbeeld van deze nieuwe koers.

supportimage1_home_-omin-onskruid-_13

All Girls Street Art Collective sluit aan bij het bestaande Rookies Traject, MAMA’s talentontwikkelingstraject voor jongeren van 16-26 jaar. Rookies doen werkervaring op in het culturele veld door samen met MAMA projecten te ontwikkelen en uit te voeren. De Rookies zijn intensief betrokken bij de ontwikkeling van het project, de werving & selectie en de coaching van Onskruid.

Het project All Girls Street Art Collective is het eerste project onder de noemer Rookies Junior: de jongste tak van het Rookies Traject, gericht op 14-18 jarigen. Rookies Junior richt zich op jongeren als maker van kunst. MAMA gelooft erin dat het zelf creëren voor deze doelgroep een belangrijke motivatie is om zich met kunst & cultuur te identificeren en daar blijvende interesse voor te ontwikkelen.

Samengesteld door Margriet Brouwer, Gerben Willers, Lauren Brand, Martine Poot en Keling Degeling Mesa met bijdrage van het collectief Onskruid

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam