De T-shirts zijn afkomstig van diverse kringloopwinkels in Rotterdam en worden geüpgrade tot een exclusief COMME des GARÇONS shirt.

MAMA opent het jaar met onder andere een solopresentatie van de Colombiaanse kunstenaar Oscar Murillo. Murillo gebruikt de tentoonstellingsruimte als studio en als plaats voor performances waarin de participatie van derden een belangrijke factor is. In zijn performances onderzoekt Oscar Murillo hedendaagse lifestyle clichés. Zijn werken laten een politieke benadering zien ten opzichte van onderwerpen als klasse, rijkdom, economie en macht.

supportimage5_-home_ossies-bingo-boutique_13

Oscar Murillo maakt voor MAMA een ‘participant activated’ installatie, actieve deelname van het publiek is een noodzakelijk onderdeel van het Ossie’s Bingo Boutique. Gedurende de tentoonstelling zijn er bingomiddagen en -avonden waar de bezoekers kans maken op een exclusief gezeefdrukt en geborduurd T-shirts van Murillo. De T-shirts zijn afkomstig van diverse kringloopwinkels in Rotterdam en worden geüpgrade tot een exclusief COMME des GARÇONS shirt. In totaal zijn er unieke 50 T-shirts te winnen.

Eerdere werken van Murillo bestonden uit grote graffitistyle schilderijen en betonnen afgietsels van fitness apparatuur. Voorbeelden van performances waarin grote groepen mensen betrokken werden bestonden onder meer uit yoga klassen, bingo avonden en dansavonden met Colombiaanse muziek.

supportimage2_-home_ossies-bingo-boutique_13

Samen met Joey Verberkt en Jon Rafman bijt Oscar Murillo het spits af van MAMA’s nieuwe programmering. Vanaf 2013 programmeert MAMA vanuit drie inhoudelijk verwante lijnen.

In ‘All Together Now’ is er aandacht voor ‘participant activated installations’ en performances waarin een rol is weggelegd voor participatie van het publiek maar de kunstenaars de aanjagers zijn van evenementen en avonden die anders nooit zouden bestaan.

In het thema ‘Eyes Wide Open’ zoeken we kunstenaars die zich richten op de sociale, politieke en economische realiteit en dit incorporeren in hun werk.

De laatste inhoudelijke lijn heet ‘Internet Aware’ waarin de focus ligt op de online en offline cultuur en kunst en waar objecten en beelden niet begrepen kunnen worden zonder kennis te hebben van de systemen, symbolen en mogelijkheden die het internet biedt en creëert.

Samengesteld door Gerben Willers met bijdrage van Oscar Murillo

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam