Het project combineert meerdere aspecten van de actuele tentoonstellingspraktijk, zowel in media, doelgroepen, als presentatievormen.
supportimage_home_720_9-03_02

Deze zomer presenteert MAMA het multimediale project Endless City; een project waarin we de relatie tussen skateboardcultuur, de publieke ruimte en (beeldende) kunst onderzoeken, met een knipoog naar het gedachtegoed van de Internationale Situationisten.

Endless City is een project dat uiteenvalt in vier verwante onderdelen met de tentoonstelling 720° (19 juni – 9 augustus) als centraal werk in onze showroom. De overeenkomsten tussen kunst en de skateboardcultuur -het verkennen van grenzen en het ter discussie stellen van heersende regels en opvattingen- biedt interessante mogelijkheden met betrekking tot het verkennen van nieuwe mogelijkheden en toepassingen van (het gebruik van) de publieke stedelijke ruimte. Het project combineert meerdere aspecten van de actuele tentoonstellingspraktijk, zowel in media, doelgroepen, als presentatievormen. Initiator van het project is MAMA / Stichting Public Art Squad, in samenwerkingen met Gyz La Rivière, Florian Waldvogel en Conny Janssen.

Sleutelwerk in Endless City is een coproductie van MAMA en de Rotterdamse kunstenaar Gyz La Rivière, 720°, een nieuw te produceren video-installatie. (klik hier voor een interview met Gyz over de tentoonstelling 720°)

 

Met bijdrage van Gyz La Rivière, Louisa Menke en Florian Waldvogel.

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam