"De vorm van de objecten die we hebben toegevoegd speelde een hele belangrijke rol."

Scenografie nam een belangrijke plek in tijdens de programmapoule van 2022. Zo ook bij Het Grote Blauwe Thuis van Naomi Brusselman. Met prikkelarme museumbeleving als doel, schakelde programmaker Naomi ontwerper Vivian Huizenga in. Hieronder vertelt zij over haar artistieke keuzes.

Van 9 september tot en met 6 november 2022 vond in MaMA’s showroom Het Grote Blauwe Thuis plaatseen expositie over de rol van vormgeving op de beleving van kunst. Met haar eigen ervaring als uitgangspunt, vertelde visueel verhalenverteller Naomi Brusselman een verhaal over overprikkeling in openbare ruimtes. Op basis van een uitgebreid onderzoek onder een neurodiverse gemeenschap en de verschillende manieren waarop mensen kunst kunnen beleven, combineerde Het Grote Blauwe Thuis prikkelende kunstwerken met een rustgevend ingedeelde tentoonstelling.

Videograaf – Thomas de Boer
Interview – Femke van Zanten

Het Grote Blauwe Thuis was Het Grote Blauwe Thuis niet zonder:

Gemeente Rotterdam, Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds, Vrienden Loterij Fonds, Elise Mathilde Fonds

 

Naomi Brusselman heeft een achtergrond in advertising en werkt als regisseur. Creatieve samenwerkingen en een aanstekelijk enthousiasme vormen de motor van haar werkzaamheden, waarbij ze verschillende maatschappelijke onderwerpen weet te vangen in kraakheldere beeldtaal.

Related

Website by HOAX Amsterdam