Welkom op een plek waar je niet overprikkeld raakt.
Deze ruimte is ook van jou.
Leg je spullen neer, 
hang je jas op, 
stap je gedachtenlandschap in. 
Welkom op een plek waar je niet overprikkeld raakt.

Waar je vrij bent om te blijven en vrij bent om te gaan. 
Deze deur is geen drempel. 
Deze deur is een uitzicht. 
Kijk, hoe blauw is de lucht? 
Zie je de kraanvogels? Ze zweven. 
Welkom op een plek waar je niet overprikkeld raakt.

Elke ruimte vertelt een verhaal. 
Dat verhaal gaat ook over jou. 
Elke ruimte maakt ruimte, 
voor je gedachtenlandschap. 
Welkom op een plek waar je niet overprikkeld raakt.

Het Grote Blauwe Thuis, van visueel verhalenverteller Naomi Brusselman, onderzoekt hoe vormgeving van een ruimte kan worden ingezet bij de beleving van kunst. Door rust en toegankelijkheid als uitgangspunten te nemen, biedt zij op een laagdrempelige manier kunst aan een divers publiek. Op basis van Naomi’s eigen ervaringen van snel overprikkeld zijn in openbare ruimtes en haar uitgebreide onderzoek onder een neurodiverse gemeenschap (er zijn verschillen tussen de breinen van mensen en daarmee verschillende manieren van denken en leren), combineert Het Grote Blauwe Thuis prikkelende kunstwerken met een rustgevend ingedeelde tentoonstelling.

Naomi Brusselman heeft een achtergrond in advertising en werkt als regisseur. Creatieve samenwerkingen en een aanstekelijk enthousiasme vormen de motor van haar werkzaamheden, waarbij ze verschillende maatschappelijke onderwerpen weet te vangen in kraakheldere beeldtaal. Als programmamaker van Het Grote Blauwe Thuis verkent ze manieren om meer ruimte te geven aan de persoonlijke interpretatie van de kijker. Het Grote Blauwe Thuis is tot stand gekomen in samenwerking met kunstenaars Reilly do Rosario, Ashley Röttjers, Kenneth Okorley, Luuk Graham en scenograaf Vivian Huizenga.

Woensdag t/m zondag: 14.00–19.00
Vrijdag: 14.00–21.00

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam