De deelnemende kunstenaars in deze internationale groepstentoonstelling gebruiken het tekenen als hun belangrijkste medium om tot nieuw werk te komen en ze verkennen daarvoor de uiterste grenzen.

Stick/Figure is een groepstentoonstelling waar de tekening centraal staat. Het medium videokunst was zeer populair bij kunstenaars in de jaren tachtig, en deze werd opgevolgd door de fotografie in de jaren negentig, tekenen lijkt het medium te zijn waarmee de laatste generatie kunstenaars zich op dit moment mee uit.

supportimage_home_stickfigure_05-04a

Misschien niet verbazingwekkend want met minimale middelen (grafiet, krijt en houtskool en papier) kan een kunstenaar zijn/ haar ideeën uitvoeren en relatief gemakkelijk complexe werelden creëren.

Dit is goed te zien in de tentoonstelling Stick/Figure de voorstellingen die de kunstenaars het MAMA-publiek voorschotelen variëren van surrealistische erotiek en pogoënd publiek tijdens een openluchtconcert in de jaren tachtig, tot noedel slurpende meisjes en desolate, overwoekerde stadslandschappen.

De deelnemende kunstenaars in deze internationale groepstentoonstelling gebruiken het tekenen als hun belangrijkste medium om tot nieuw werk te komen en ze verkennen daarvoor de uiterste grenzen. Zij zijn afkomstig uit Duitsland, Engeland, Nederland en Amerika.

supportimage_home_stickfigure_05-04d

Het werk is intuïtief door elkaar gehangen door curator Boris van Berkum. Gezamenlijk vormt het een grote driedimensionale tekeningen-installatie: een bijzondere groepstentoonstelling die de grote belangstelling van een generatie kunstenaars voor tekenen belicht.

Stick/Figure is gedeeltelijk ook een do-it-yourself show. MAMA biedt haar publiek aan om op zondagen ook zelf te komen tekenen. Amateurs en professionals zijn allen welkom om van alles te tekenen. Geen inspiratie? Geen nood: MAMA heeft een aantal geweldige modellen gevraagd om voor het tekenend publiek te poseren. Maar een stilleven maken of uit het blote hoofd komen tekenen mag natuurlijk ook. Het publiek wordt op de zondagmiddagen begeleid door vakkundige kunstenaars. Aan het eind van de dag wordt een selectie gemaakt uit de oogst. Deze selectie wordt vervolgens een week lang geëxposeerd in MAMA.

Samengesteld door Boris van Berkum met bijdrage van Bettina Carl, Johan Kleinjan, Robert Rosenau, Angelique, Ion Birch, Mike Paré, Alekos Hofstetter, Gert-Jan van den Akerboom, Heather Deedman, Silvia B, Cornelia Schmidt-Bleek

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam