Met veel trots presenteert MAMA de publicatie This Naked Incident, een visuele en tekstuele verkenning van Alexander van der Heide & Sander Coers naar de plaats die ‘mannelijkheid’ heeft in het leven van jonge mensen nu. Alexander en Sander spraken met en fotografeerden vijf leeftijdsgenoten; allen als man aangewezen bij geboorte, maar met even zo uiteenlopende ervaringen met mannelijkheid als de manier waarop zij kiezen dit uit te drukken. Want wat is mannelijkheid?

Raamexpositie en boekpresentatie
hoax-amsterdam-this-naked-incident-5-2Foto door Barbara Medo.
4 februari, 19:00 uur – boekpresentatie bij Mixed Business @ Radio Worm, met special guest Raoul de Jong

Op vrijdag 4 februari om 19:00 uur wordt het eerste exemplaar van This Naked Incident overhandigd aan Raoul de Jong tijdens de uitzending van Mixed Business op Radio Worm. Raoul zal zijn aanstaande column voor het NRC Magazine voordragen, waarin hij ook aftast hoe je je als man of jongen mag uiten.

Verder spreken Alexander en Sander met Florian Cramer over de totstandkoming van het boek en schuift Isaï Reiziger aan om met Nathalie Hartjes terug te blikken op zijn deelname aan het project.

Deze raamexpositie loopt van 2 t/m 6 februari.

Klik hier om het boek te kopen.

Na het afronden van zijn bachelor in Art & Design, bleef Alexander van der Heide (1998) werken als agency curator voor VISIONARY Agency in Amsterdam, terwijl hij zijn eigen praktijk startte als creative producer en visagist, gespecialiseerd in modefotografie. Hij heeft tot nu toe gewerkt met en voor o.a. Mirror Mirror Magazine, De Bijenkorf, G-Star, Volkskrant Magazine en Vogue China.

Sander Coers (1997) is een in Rotterdam gevestigde fotograaf wiens werk draait om erfgoed, identiteit en herinneringen. De invloed van de natuur is sterk, opgeroepen door nostalgische echo’s van zwoele zomerdagen uit zijn jeugd in Zeeland. Terwijl hij kleurrijke en verleidelijke stills creëert door middel van zowel documentaire als geënsceneerde fotografie, creëert hij stemmige, romantische en droomachtige realiteiten, waarin hij reflecteert op de verhalen van zijn onderwerpen, maar ook op zijn eigen verhalen. Sander ontving in 2021 de RM Photo Talent Award.

Raoul de Jong (1984) schreef voor Vrij NederlandHet Parool en NRC Handelsblad. Zijn meest recente boek Jaguarman (2020) werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, de European Union Prize for Literature, de Boekenbon Literatuurprijs en de Boon.

This Naked Incident is uitgegeven door Jap Sam Books en gemaakt in samenwerking met Kenniscentrum Willem de Kooning Academy. Ontwerp: Bram Buijs, HOAX Amsterdam. Redactie: Florian Cramer, Nathalie Hartjes, Michelle Teran. Eindredactie: Clementine Edwards.

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam