Komische acties en objecten die niet ingebeeld hoeven te worden, maar in-real-life aanwezig zijn

The Concrete Comedy Club serveert u: grappen in het echt! Tijdens een klassieke stand-up comedy avond vertelt de comedian over (hopelijk) komische scenario’s die vervolgens door het publiek worden ingebeeld. De kunstenaars en comedians die zijn uitgenodigd voor The Concrete Comedy Club werken met komische acties en objecten, die niet ingebeeld hoeven te worden, maar in-real life aanwezig zijn. Het resultaat is een ervaring waarbij de grens tussen de gescripte grap en het, soms al van zichzelf vervreemdende, dagelijks leven onduidelijk wordt.

Al sinds het begin van de vorige eeuw wordt het publiek actief onderdeel van komische situaties die in het echt plaats vinden. Denk aan Karl Valentin, die na vele podium performances in 1934 een theater ontwierp waar alleen komische remixes van dagelijkse objecten te zien waren. Een andere prominente naam uit de scene is Andy Kaufman, wiens optredens zo vaak door elkaar liepen met zijn eigen dagelijks leven dat zijn wereldwijde publiek in 1984 dacht dat zelfs zijn dood onderdeel van de act was.

De locatie voor dit event is Club Haug (Boompjeskade 11, Rotterdam)

Tickets zijn online verkrijgbaar; voor MAMA-volgelingen is er een speciale kortingscode waardoor je voor €10,- een ticket kunt bemachtigen. Gebruik de code MAMALOVESCOMEDY in de ticketshop.

Line Up:
Maarten Bel
Dante van Elburg
Dragan Glamočić
Steven de Peven
Ronald Snijders

MC: Willem de Haan

The Concrete Comedy Club is onderdeel van de tentoonstelling Various Exhibition Titles, die nog t/m 24 november te zien is bij MAMA.

dsc01865-hilde-speet-lr-12

Open galerij
Concrete Comedy Club (2019) - Hilde Speet

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam