Een video-installatie van Álvaro Talavera

Dit werk is gemaakt door Team MAMA-lid Álvaro Talavera, geïnspireerd op de thema’s van Departures. Bij elke tentoonstelling bij MAMA wordt een reeks In Real Life evenementen georganiseerd. Één evenement uit deze reeks wordt georganiseerd door een van de talenten van Team MAMA.

Als onderdeel van onze huidige tentoonstelling Departures toont MAMA op 22 oktober 2021 eenmalig #MoreFunAwaits, een video-installatie van teamlid Álvaro Talavera, waarin de impact en gevolgen van de COVID-19-pandemie in een ontwikkelingsland als de Filippijnen worden onderzocht.

In tegenstelling tot een onlangs gelanceerde promotievideo van het Filipijnse ministerie van toerisme, waarin de “zon- en strandbestemmingen waar het land bekend om staat” worden belicht, en geïnspireerd op Sofía Gallisá Muriente’s B-Rol, toont #MoreFunAwaits een selectie virtuele wandelingen die zijn opgenomen en geüpload naar YouTube ten tijde van wat ‘enhanced community quarantine (ECQ)’ wordt genoemd.

De installatie is te zien bij MAMA van 14:00 tot 21:00 uur en de kunstenaar is om 17:00 uur aanwezig om over zijn werk te praten en vragen te beantwoorden. Kom langs en wandel door de straten van Manilla met ons! Tijdens de presentatie worden drankjes geserveerd en zijn er Filipijnse hapjes!

Álvaro Talavera studeerde beeldende kunst aan de Universidad Complutense in Madrid en behaalde een master in onderzoek en creativiteit in kunst aan de Universidad del País Vasco. De afgelopen jaren ontving hij verschillende beurzen, waardoor hij zijn ervaring heeft kunnen verbreden in steden als Manilla, Lissabon en Limerick. Naast zijn academische en professionele activiteiten nam hij deel aan tal van tentoonstellingen, kunstenaarsresidenties, workshops en symposia bij verschillende instellingen, waaronder het Centro Cultural Montehermoso en de Fundación Bilbao Arte. Sinds 2017 is hij hoofdredacteur van het Spaans-Filippijnse culturele tijdschrift Perro Berde.

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam